Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Končím. Schweinsteiger dal zbohom Nationalelf

Nemecká futbalová reprezentácia prišla o svoju ikonu. Bastian Schweinsteiger v piatok oznámil, že končí svoje pôsobenie v Nationalelf.

29.07.2016 10:56
Bastian Schweinsteiger Foto: ,
Bastian Schweinsteiger.
debata

„Moje poďakovanie patrí fanúšikom, spoluhráčom z mužstva, predstaviteľom DFB, trénerom a členom realizačného tímu. Mal som možnosť odohrať za moju krajinu 120 zápasov a zažiť momenty, ktoré boli neopísateľné pekné a úspešné. Ziskom titulu na MS 2014 sa nám podarilo niečo historické a emocionálne, čo sa v mojej kariére už nemôže zopakovať. Aj preto je teraz správny čas na koniec. Mužstvu želám úspech v kvalifikácii a potom aj na MS 2018,“ oznámil Schweinsteiger prostredníctvom twitteru.

Tridsaťjedenročný stredopoliar sa naposledy predstavil v drese národného tímu na ME 2016 vo Francúzsku, kde Nemci stroskotali v semifinále. „Tréner Jogi Löw vedel, ako veľa pre mňa tento šampionát znamená, keďže som chcel získať pre Nemecko trofej, ktorú sa od roku 1996 márne snažíme dosiahnuť,“ pokračoval hráč Manchestru United.

Schweinsteiger odohral za reprezentáciu 120 stretnutí, v ktorých strelil 24 gólov. V drese „áčka“ debutoval 6. júna 2004 v Kaiser­slauterne pri prehre 0:2 s Maďarskom. Prvé dva góly dosiahol v prípravnom zápase 8. júna 2005 v Mönchen­gladbachu proti Rusku (2:2).

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Bastian Schweinsteiger