Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladé futbalistky odštartovali šampionát debaklom

Slovenské futbalové reprezentantky do 19 rokov neuspeli v otváracom zápase na domácich majstrovstvách Európy 2016 tejto vekovej kategórie (19. - 31. júla).

19.07.2016 19:10
veronika matušková, slovensko, holandsko,... Foto: ,
Brankárka Slovenska Veronika Matušková získava loptu pred útočníčkami Holandska.
debata

Mladé Slovenky v utorok podľahli v Senci holandským rovesníčkam 0:6 v rámci základnej A-skupiny a výrazne si skomplikovali cestu k vytúženému postupu do semifinále. Slovenky v úvodných dvadsiatich minútach držali s favoritkami krok, Holanďanky sa však ešte v prvom polčase presadili trikrát a položili základ svojho víťazstva.

Zverenky trénera Branislava Petroviča v A-skupine ešte vyzvú Francúzky (22. 7.) a Nórky (25. 7.). V „béčku“ sa predstavia Španielky, Nemky, Rakúšanky a Švajčiarky. Do semifinále preniknú dva najlepšie tímy z každej zo základných skupín. Semifinálové súboje sa uskutočnia vo štvrtok 28. 7., finále v nedeľu 31. júla.

Slovensko – Holandsko 0:6 (0:3)

  • Góly: 37., 57. a 74. Roordová, 23. Folkertsmová (z pok. kopu), 40. Deszátová (vlastný), 69. Hendriksová
  • Zostava SR: Matúšková – Kulová, Deszátová, Moťovská, Kovaľová (78. Tóthová) – Mikolajová – Havranová, Briššová (46. Košlabová), Fabová, Čahojová – Šurnovská

Hlas (zdroj: RTVS):

Branislav Petrovič (tréner SR"19"): „Je to krutá prehra, ale, žiaľ, realita. Dievčatá nezvládli zápas takticky. Veľmi nás to mrzí; čakali sme, že náš výkon bude omnoho lepší. Súperovi gratulujem a verím, že my sa do ďalšieho duelu poučíme. Keď sme dodržiavali taktiku, boli sme vyrovnaným protivníkom. Holanďanky si v prvom polčase takmer nič neutvorili, ale my sme ich do šancí dotlačili.“

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #ME 2016 do 19 rokov