Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladé Slovenky začnú šampionát s Holanďankami

Štyri mestá, dve skupiny, osem tímov a medzi nimi prvý raz aj mladé slovenské reprezentantky. V utorok sa na Slovensku začínajú majstrovstvá Európy futbalistiek do 19 rokov. Slovensky narazia na úvod na Holanďaky, zápas sa uskutoční v Senci od 17.00.

19.07.2016 08:00
debata

„Čo by sme chceli dosiahnuť? Radi by sme postúpili zo skupiny. Urobili sme v posledných rokoch v ženskom futbale veľký pokrok, ale k absolútnej špičke nám ešte dosť chýba. Budeme vďační za každý strelený gól, za každý dosiahnutý bod. Zo srdca to želám aj hráčkam, pre ktoré to tiež bude niečo výnimočné,“ vyjadril sa v rozhovore na stránke SFZ tréner slovenskej reprezentácie Branislav Petrovič.

V jeho nominácii je 18 hráčok, z ktorých sú dve legionárky z Česka – Moťovská (AC Sparta Praha) a Fabová (1. FC Slovácko). „Budeme sa spoliehať na kolektív a dobrú partiu, ktorá potiahne za jeden koniec povrazu. Naše možné rozdielové hráčky sú mladšie a môžu ešte v tejto kategórii hrať aj ďalej. Súperky prídu s ročníkmi 1997 a to ‚fyzično‘ je u dievčat cítiť. Môžem však nahlas sľúbiť, že nasadenie a bojovnosť z našej strany budú maximálne,“ dodal Branislav Petrovič.

Šancu vidí najmä v tímovom prístupe. „Spolieham sa na kolektív a dobrú partiu, ktorá potiahne za jeden koniec povrazu,“ doplnil.

Turnaj sa uskutoční v dvoch skupinách a hrať sa bude v Senci, Senici, Zlatých Moravciach a Myjave. Na šampionáte sa nezúčastnia Švédky, ktoré získali titul vlani. Domáce hráčky čakajú v A-skupine po Holanďankách ešte Francúzky a Nórky. Prvé dva tímy z každej skupiny postúpia do semifinále. Finále naplánovali na nedeľu 31. júla. Bude ho vysielať v priamom prenose aj Eurosport a tiež RTVS, ktorá prinesie aj všetky stretnutia slovenskej reprezentácie. <pe>

Program v skupinách

Utorok: A-skupina: Slovensko – Holandsko (Senec, 17.00), Francúzsko – Nórsko (Zlaté Moravce, 18.00), B-skupina: Rakúsko – Švajčiarsko (Myjava, 18.00), Španielsko – Nemecko (Senica, 18.00),
Piatok: A-skupina: Holandsko – Nórsko (Zlaté Moravce, 18.00), Slovensko – Francúzsko (Senec, 19.00), B-skupina: Nemecko – Švajčiarsko (Senica, 18.00), Španielsko – Rakúsko (Myjava, 18.00),
Pondelok: A-skupina: Holandsko – Francúzsko (Senec, 17.00), Nórsko – Slovensko (Zlaté Moravce, 17.00), B-skupina: Nemecko – Rakúsko (Senica, 18.00), Švajčiarsko – Španielsko (Myjava, 18.00).

Slovenská nominácia

Brankárky: Veronika Matúšková (Slovan Bratislava), Patrícia Chládeková (Partizán Bardejov).
Obrankyne: Terézia Kovaľová (Slovan Bratislava), Terézia Kulová (Slovan Trenčianske Teplice), Natália Botková (FC Nitra), Michaela Moťovská (Sparta Praha), Stephanie Deszátová (Union Nové Zámky).
Stredopoliarky: Juliána Čahojová, Alexandra Tóthová (obe Slovan Bratislava), Martina Šurnovská, Mária Mikolajová, Veronika Galarovičová (všetky Partizán Bardejov), Klaudia Fabová (1. FC Slovácko), Adriana Briššová, Monika Havranová (obe ŠK Selce).
Útočníčky: Martina Švecová (Slovan Bratislava), Katarína Košlabová (FC Nitra), Stanislava Líšková (ŠKF VIX Žilina)

debata chyba