Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferguson: Cristiano Ronaldo je najlepším hráčom svojej generácie

Dlhoročný tréner anglického futbalového klubu Manchester United (1986-2013) Sir Alex Ferguson je presvedčený, že kapitán čerstvých majstrov Európy - Portugalčan Cristiano Ronaldo je najlepším hráčom svojej doby.

15.07.2016 08:22
ferguson, ronaldo Foto: ,
Starí známi. Bývalý tréner Manchestru United Alex Ferguson s útočníkom Realu Madrid Cristianom Ronaldom.
debata

„Každá generácia má svojho výnimočného futbalistu. Táto má Cristiana Ronalda,“ vyhlásil podľa portálu fourfourtwo.com 74-ročný rodák z Glasgowa a následne svoju myšlienku aj bližšie vysvetlil: „Špičkoví hráči hrávajú na najvyššej úrovni päť, maximálne šesť rokov. Následne je koniec. Cristiano to zvláda už viac ako 10 rokov a to z neho robí výnimočného hráča.“

„Sir Alex“ aj po rokoch rád spomína, ako v roku 2003 priviedol na Old Trafford vtedy ešte iba 18-ročného talentovaného chlapca z akadémie Sportingu Lisabon. Počas nasledujúcich šiestich rokov sa CR7 rozvíjal pod dohľadom skúseného odborníka.

„Počas môjho pôsobenia v United bol Cristiano hráčom, ktorý sa zlepšil zo všetkých najviac. Stálo ho to veľa úsilia a odriekania. On má neuveriteľný hlad po futbale, teší sa na každý tréning. Stále sa chce zlepšovať a miluje hrať veľké zápasy. Na mojich tréningoch neustále pracoval na svojej streleckej technike, skúšal to sprava, zľava, hlavičkoval, skákal, šprintoval… Jeho zlepšenie v tých časoch je priam neuveriteľné. V dnešnom atletickom a dynamickom futbale sa mu to však vypláca,“ skonštatoval Sir Alex Ferguson.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Alex Ferguson