Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Németh o góle na Stade de France: Spomínam naň rád

Bývalý slovenský futbalový reprezentant Szilárd Németh sa ako jeden z mála hráčov môže pýšiť tým, že skóroval a zvíťazil na Stade de France v parížskej štvrti St. Denis, kde sa v nedeľu uskutoční finále XV. majstrovstiev Európy medzi Portugalskom a domácim Francúzskom.

09.07.2016 11:36
Szilárd Németh Foto:
Szilárd Németh.
debata

Tridsaťosemročný rodák z Komárna sa 1. marca 2006 podieľal na triumfe Slovenska nad Francúzskom (2:1) v medzištátnom prípravnom stretnutí. „Aj keď to bol len priateľský zápas, myslím si, že každé víťazstvo nad takýmto súperom je veľmi dôležité,“ vyhlásil pre agentúru SITA Szilárd Németh, ktorý v drese národného mužstva skóroval 22-krát, poslednýkrát práve na Stade de France.

Jeho gól stál naozaj za to: krátko po svojom príchode na ihrisko v druhom polčase krásne vypálil ľavačkou a lopta skončila pod brvnom bránky Fabiena Bartheza. Hoci neskôr z pokutového kopu vyrovnal Sylvain Wiltord, víťazstvo SR zariadil nádhernou strelou z priameho kopu Jozef Valachovič.

„Pamätám sa, že sme sa vtedy na tento duel tešili, hrali sme proti výbornému protivníkovi s kvalitnými hráčmi, navyše na krásnom štadióne. Samozrejme, spomínam si na to rád, bol to krásny zážitok,“ dodal niekdajší šikovný útočník, ktorý krátko legionárčil aj vo francúzskom Štrasburgu. Na pôsobenie v Alsasku však nespomína rád.

„Už viackrát som sa vyjadril, že pôsobenie vo Francúzsku bolo najväčším omylom v mojej kariére,“ netají Szilárd Németh.

debata chyba
Viac na túto tému: #Szilárd Németh