Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greguš upiekol vo Francúzsku prestup. Z Jablonca ide do dánskej Kodane

Slovenský futbalový reprezentant Ján Greguš mení český FK Jablonec za dánsky majstrovský tím FC Kodaň. Transfer na štyri roky potvrdili pre AP oba kluby.

19.06.2016 16:32
Ján Greguš Foto: ,
Ján Greguš
debata

„Som rád, že sa to takto skončilo. Prestup do Kodane predstavuje posun v mojej kariére. Je to dánsky majster, ktorý pravidelne hrá v pohárových súťažiach,“ cituje 25-ročného stredopoliara Greguša portál sport.cz.

Finančné podrobnosti kontraktu oficiálne nezverejnili, ale podľa zákulisných informácií by mal Jablonec za slovenského stredopoliara získať približne 50 miliónov českých korún. Greguš je momentálne s tímom Slovenska na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, ale vo dvoch úvodných zápasoch do diania nezasiahol.

Pred pôsobením v Jablonci (2015–2016) odchovanec nitrianskeho futbalu hral v Baníku Ostrava a hosťoval aj v anglickom Boltone. V uplynulej sezóne dosiahol v drese Jablonca v 32 zápasoch 6 gólov. FC Kodaň oficiálne predstaví posilu zo Slovenska až po skončení ME vo Francúzsku.

„Vďaka diskrétnosti oboch klubov sa Janko mohol úplne koncentrovať na reprezentačné povinnosti. Rokovania trvali niekoľko týždňov a napokon páni Solbakken a Pelta našli spoločnú reč. Bývalý nórsky reprezentant Staale Solbakken je v klube nielen tréner, ale aj generálny manažér,“ uviedol agent Pavel Zíka zo spoločnosti Global Sports, ktorá zastupovala hráča aj FC Kodaň.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Kodaň #Ján Greguš