Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolumbia postúpila do štvrťfinále, prvé víťazstvo USA

Druhé víťazstvo futbalistov Kolumbie a prvé Spojených štátov amerických sa zrodilo v utorňajších stretnutiach druhého kola základnej A-skupiny na "storočnicovom" majstrovskom turnaji Copa América v USA.

08.06.2016 08:47
James Rodríguez, Kolumbia Foto: ,
James Rodríguez (vpravo) sa so spoluhráčmi teší z druhého gólu v sieti Paraguaja.
debata

„Los Cafeteros“ si v Pasadene poradili s Paraguajčanmi 2:1, o čo sa prvopolčasovými gólmi postarali útočník Carlos Bacca a kapitán James Rodríguez, ktorý nastúpil napriek pochybnostiam o stave jeho zraneného ramena. Víctor Ayala po zmene strán iba zmiernil prehru svojho tímu. Zatiaľ bezchybná Kolumbia je prvým štvrťfinalistom turnaja.

Domáci výber USA si na istotu postupu musí počkať, hoci po úvodnej prehre 0:2 s Kolumbiou rázne odmietol hrozbu predčasného konca, keď rozstrieľal v Chicagu Kostaričanov 4:0. Do streleckej listiny sa postupne zapísali Clint Dempsey, Jermaine Jones, Bobby Wood a Graham Zusi. Pre prvého menovaného, ktorý sa nepomýlil z pokutového kopu, to bol jubilejný 50. zásah v národných farbách. „Príjemné ocitnúť sa v spoločnosti päťdesiatgólových, ale najdôležitejšie je víťazstvo,“ poznamenal Dempsey, ktorý si zhodou okolností v Chicagu aj otvoril svoj strelecký účet v reprezentácii. Bolo to 28. mája 2005 proti Anglicku. „Na našom prejave som videl veľký pokrok. Videl som tím, ktorý veľmi chcel dokázať, že môže konkurovať najlepším na tomto podujatí. Výkon proti Kolumbii nás povzbudil, ale tu v USA sa počítajú iba výsledky. Vedeli sme, o čo v tomto zápase ide,“ zhodnotil nemecký tréner USA Jürgen Klinsmann, ktorý pred začiatkom Copa América vytýčil pre svojich zverencov smelý semifinálový cieľ.

Výsledky – Copa América – utorok:

A-SKUPINA:

USA – Kostarika 4:0 (3:0)
Góly: 9. Dempsey (z pok. kopu), 37. Jermaine Jones, 42. Wood, 87. Zusi

Kolumbia – Paraguaj 2:1 (2:0)
Góly: 12. Bacca, 30. James Rodríguez – 71. V. Ayala, ČK: 81. Romero (Paraguaj) po druhej ŽK

Tabuľka A-skupiny:
    Z V R P S B
1. Kolumbia 2 2 0 0 4:1 6
2. USA 2 1 0 1 4:2 3
3. Paraguaj 2 0 1 1 1:2 1
4. Kostarika 2 0 1 1 0:4 1
debata chyba
Viac na túto tému: #USA #kolumbia #Copa América