Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok v Madride: Španieli prehrali s Weissovými Gruzíncami

Španielski obhajcovia titulu nepôjdu na futbalové majstrovstvá Európy do Francúzska víťazne naladení a svoj podiel má na tom aj slovenský tréner Vladimír Weiss starší.

07.06.2016 23:54 , aktualizované: 08.06.2016 08:56
Gerard Piqué Foto: ,
Španiel Gerard Piqué po nepremenenej šanci v zápase s Gruzínskom.
debata (1)

Generálku na šampionát im pokazil výber Gruzínska, ktorý na madridskom predmestí Getafe šokujúco zdolal domácich 1:0 gólom Tornikeho Okriašviliho zo 41. minúty. Stredopoliar tureckého Eskisehirsporu využil šancu na ojedinelý rýchly protiútok, ktorá vyplynula zo zlej prihrávky Jordiho Albu. Situácia zaváňala postavením mimo hry, ale islandskí rozhodcovia gól uznali. Tréner domácich Vicente Del Bosque mal prvý raz od začiatku prípravy k dispozícii kompletný tím aj s hráčmi madridských aktérov milánskeho finále Ligy majstrov z Atlética aj Realu. Zostava z Getafe by vraj mala byť takmer identická s tou, ktorá vybehne na trávnik v pondelok 13. júna v Toulouse proti Česku. Del Bosque prekvapil iba zaradením útočníka Atlética Lucas Vázqueza, ktorý si odkrútil debut v reprezentačnom A-tíme. Ani on však nenašiel kľúč k prekonaniu gruzínskej obrany.

„Nedali nám žiaden priestor. S príchodom Iniestu sa to zlepšilo, ale chýbal nám pokoj v koncovke,“ povedal Del Bosque, ktorý stále nemá vyriešenú otázku brankárskej jednotky. V utorok nastúpil David De Gea, ale v hre zostáva aj skúsený Iker Casillas.

Španieli pred ME odohrali tri prípravné zápasy. Pred tým vo švajčiarskom St. Gallene zdolali hráčov Bosny a Hercegoviny 3:1 a v rakúskom Walse-Siezenheime rozdrvili výber Kórejskej republiky 6:1.

„Je pred nami obrovská výzva. Nesmieme pripustiť, aby na nás doľahol tento jeden výsledok,“ prízvukoval Del Bosque. Gruzínsky národný tím vedie bývalý tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss. Slováci pred dvoma týždňami zdolali Gruzíncov v prípravnom zápase v rakúskom Welse 3:1.

Prípravné stretnutia – utorok:

MELBOURNE
Austrália – Grécko 1:2 (0:2)
Góly: 58. Sainsbury – 8. Mantalos, 20. Maniatis

DALIAN
Čína – Kazachstan 0:1 (0:0)
Gól: 68. Nurgalijev, ČK: 83. Achmetov (Kaz.)

BAD WALTERSDORF
Kanada – Uzbekistan 2:1 (1:0)
Góly: 20. Edgar, 81. Komilov (vlastný) – 62. Šomurodov

MADRID
Španielsko – Gruzínsko 0:1 (0:1)
Gól: 41. Okriašvili

1 debata chyba
Viac na túto tému: #španielska futbalová reprezentácia #gruzínska futbalová reprezentácia