Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Argentína bez zraneného Messiho zdolala obhajcu Čile

V šlágri úvodného kola súbojov na storočnicovom majstrovskom turnaji Copa América futbalisti Argentíny zdolali súperov z Čile 2:1.

07.06.2016 07:57
Angel Di María, Argentína, Čile, Foto: ,
Radosť futbalistov Argentíny po otváracom góle Angela Di Maríu do siete Čile.
debata

V repríze vlaňajšieho finále góly Argentínčanov strelili v 51. min Angel Di María a v 59. min Éver Banega, za úradujúcich šampiónov z Čile znížil až v tretej minúte nadstaveného času striedajúci José Pedro Fuenzalida. V drese víťazov chýbal pre zranenie útočný klenot Lionel Messi. Argentínčania útočia na 15. celkový triumf na Copa América, na takýto prenikavý úspech však čakajú od roku 1993. Vlaňajší titul z domáceho trávnika zo Santiaga bol pre Čile historicky prvým na tomto prestížnom šampionáte. Čiľania vtedy zdolali Argentínčanov po bezgólovom priebehu 4:1 na strely zo značky pokutového kopu.

V druhom súboji D-skupiny v pondelok Panamčania zdolali Bolívijčanov 2:1. Postaral sa o to dvoma gólmi útočník Blas Pérez, víťazný strelil v 87. min. Panama sa stala vôbec prvým nejuhoamerickým tímom, ktorý premenul svoj debut na Copa América na víťazstvo.

Tohtoročný šampionát nesie slávnostný prívlastok Centanário a zároveň ide o prvý turnaj Copa América, ktorý sa koná mimo Južnej Ameriky, resp. prvýkrát na pôde USA. Keďže Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) združuje len desať členov, na Copa América sa tentoraz zúčastňuje aj šesť hosťujúcich reprezentácií zo zóny CONCACAF – USA, Mexiko, Kostarika, Jamajka, Haiti a Panama. Počas podujatia sa uskutoční dovedna 32 duelov. Víťaz bude známy 26. júna.

Copa América – pondelok:

D-skupina:
Panama – Bolívia 2:1 (1:0) Góly: 11. a 87. Pérez – 54. Arce

Argentína – Čile 2:1 (0:0)
Góly: 51. Di María, 59. Éver Banega – 90.+ Fuenzalida

debata chyba
Viac na túto tému: #argentínska futbalová reprezentácia #čílska futbalová reprezentácia #Copa América