Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar nerobí z premiéry vedu. Čakal ju skôr

Slovenský futbal má ďalšieho futbalistu, ktorý nastúpil v najvyššej talianskej súťaži. Milan Škriniar si tri mesiace po tom, čo sa stal hráčom Sampdorie Janov, odkrútil premiéru uplynulý víkend v zápase s Laziom Rím.

26.04.2016 18:00
debata
zväčšiť Milan Škriniar. Foto: SITA, Martin Medňanský
Milan Škriniar Milan Škriniar.

Tréner Vincenzo Montella ho poslal na ihrisko až v poslednej minúte zápasu a rodák zo Žiaru nad Hronom, ktorý vyrastal v MŠK Žilina, si zahral päť minút.

„Bolo to naozaj len veľmi málo, takže tento štart nechcem preceňovať a robiť z premiéry vedu, ale aj tak si cením, že som sa konečne v ligovom zápase dostal na ihrisko,“ reagoval 21-ročný slovenský obranca.

Sampdoria vyhrala 2:1 a zápas mal pre ňu značný význam. Toto víťazstvo jej zabezpečilo nielen tri body, ale definitívne aj záchranu v súťaži. „Bol to pre nás dôležitý zápas a nemyslím si, že záverečné striedanie bolo len formálne, súper sa usiloval ešte vyrovnať, mal tlak, potrebovali sme udržať tesný náskok. Tréner ma posielal na ihrisko s pokynmi, aby som sa usiloval vyhrávať osobné a hlavičkové súboje, pretože Lazio posielalo do šestnástky dlhé lopty.“ Mladý Slovák sa hneď dostal do ohňa, do ostrých súbojov, o čom svedčí i fakt, že stihol vidieť za faul aj prvú žltú kartu v talianskej súťaži.

Na lavičku tímu chodil v ligových zápasoch pravidelne, ale Montella ho z nej vytiahol až teraz. „Čakal som, že šancu dostanem skôr,“ priznáva slovenský reprezentant. „Dokonca pôvodne som si myslel, že premiéra príde po troch-štyroch kolách po príchode do Janova. Stalo sa to až teraz, uvidíme, či je to dobrý signál a či prídu aj ďalšie štarty.“

Podľa neho sa však nedá očakávať, že teraz, keď sa už mužstvo zachránilo, dá tréner šancu aj hráčom zo širšieho kádra, ktorí nastupovali menej.

„V záverečných troch kolách nás čaká náročný program. Najbližšie nastúpime v Palerme, ktoré bojuje o ligovú existenciu. Potom je na programe janovské derby, čo je vždy prestížna záležitosť. A sezónu zakončíme na pôde nového majstra – Juventusu. Aj keď už máme ligovú istotu, nikdy nie je jedno, ako dopadneme v záverečných zápasoch, vždy pôjde o výsledky, každý chce vyhrať a umiestniť sa čo najvyššie,“ domnieva sa. Na talianske pomery si stále zvyká, najväčší rozdiel vidí v tom, že v Taliansku sa kladie väčší dôraz na taktiku. „Tréningy od začiatku zvládam v pohode, nevidím zásadný rozdiel v nárokoch v porovnaní s tým, čo som zažil predtým v Žiline.“

Pomaly si osvojuje aj taliančinu. „Hodiny mám s učiteľkou zo Slovenska prostredníctvom hovorov cez Skype. Dôležité bolo, aby som v prvých mesiacoch zvládol najmä futbalovú terminológiu. V obchode si viem vypýtať, čo potrebujem, teraz sa musím ešte učiť, aby som vedel využívať jazyk v bežnom živote.“

Po pondelku je už jasné, že talianskym majstrom sa stal Juventus Turín, Škriniar pokladá jeho triumf za zaslúžený.

„Titul je v správnych rukách, Juventus za ním jednoznačne šiel a potvrdil úlohu favorita. Vo všeobecnosti sa to očakávalo, hoci Neapol ho stále dobiehal. Myslím si, že zlomový bol zápas Juventusu a Neapola, ktorý majster vyhral, odvtedy mal výhodu. Samozrejme, prial by som úspech Marekovi Hamšíkovi. Po príchode do Talianska som sa s ním ešte nestretol, lebo Sampdoria už mala súboje s Neapolom za sebou. Akurát som sa chvíľu zhováral s Jurajom Kuckom po stretnutí s AC Miláno,“ uzavrel Milan Škriniar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Seria A #Sampdoria Janov #Milan Škriniar