Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Borčice peniaze majú, ale hrať už nechcú

Futbalisti Iskry Borčice skončili v druhej lige. Klub sa s okamžitou platnosťou odhlásil zo súťaže, nenastúpi ani na najbližší zápas. V sobotu mal na domácej pôde hostiť Liptovský Mikuláš.

21.04.2016 12:05 , aktualizované: 17:10
debata (2)

Rozhodnutie aktuálne potvrdil aj prezident klubu Štefan Bobot. O dôvodoch sa však odmietol vyjadriť. „Je to rozhodnutie majiteľa, nebudem sa k tomu vyjadrovať, ja k tomu viac nechcem povedať nič,“ uviedol Bobot. Neupresnil ani, aký bude ďalší osud mužstva.

Oficiálne rozhodnutie už dostal písomne aj Slovenský futbalový zväz, ale aj v ňom je len stručná informácia a dodatok, že mužstvo odstupuje zo súťaže bez udania dôvodu. Situáciou a ďalším postupom sa bude zaoberať na mimoriadnom zasadnutí športovo-technická komisia SFZ. Majiteľom klubu je veľkopodnikateľ s mäsom Anton Fabuš. Mužstvo postupovalo rok čo rok z piatej ligy až do druhej najvyššej súťaže, v ktorej v tomto ročníku pôsobilo ako nováčik a malo najvyššie ambície. Ešte na jarnú časť sezóny nastupovalo s odhodlaním vybojovať si postup medzi slovenskú elitu. Na zápasy tímu z obce, ktorá má len 500 obyvateľov, chodilo na jeseň aj viac ako tisíc divákov.

V kádri pôsobilo viacero známych futbalistov (aj s reprezentačnými skúsenosťami), ktorí mali na konte množstvo stretnutí v najvyššej súťaži (Barčík, Bašista, Novák…). V zime Borčice opäť zbrojili, angažovali Juraja Halenára, najúspešnejšieho strelca v histórii slovenskej ligy. Pred dvoma týžňami ho však Fabuš vyhodil po obvinení, že pustil zápas s Dunajskou Lužnou. Borčice v ňom nečakane prehrali a Halenár nepremenil pokutový kop.

Mužstvo v zime absolvovalo sústredenie v Turecku a pred jarnou časťou ho prevzal nový tréner Ivan Galád, ktorý predtým sedel aj na lavičke reprezentantov do 21 rokov. Vydržal len sedem zápasov, na začiatku týždňa sa najskôr objavila informácia aj na klubovej stránke, že v klube skončil. Vzápätí ju však upresnil majiteľ: Galád je vraj len na dovolenke a do klubu sa vráti. Borčice aktuálne hrali v nadstabovej časti druholigovej súťaže, v ktorej bojuje dvanásť tímov o jedno postupové miesto do najvyššej súťaže. Na jar sa im vôbec nedarilo, patrí im aktuálne až 9. miesto. Naposledy prehrali štvrtý zápas za sebou (ani v jednom z nich nedali gól), čím stratili reálnu šancu na postup.

Tieto zlé výsledky priniesli v klube rozčarovanie. Na oficiálnej stránke uviedol, že dôvodom odstúpenia zo súťaže nie sú finančné problémy, ako sa v podobných prípadoch stáva. Priložil aj výpis z účtu, na konte je 174 529, 64 eur.

Agentúrny článok bol nahradený autorským

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Doxxbet II. liga #Iskra Borčice