Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín čaká na finálového súpera

Futbalisti AS Trenčín sú jednou nohou vo finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. V prvom semifinálovom zápase vyhrali minulý týždeň nad MFK Ružomberok 5:1 a stredajšia odveta na Liptove by už nič nemala zmeniť na tom, že Trenčania budú obhajovať trofej vo finálovom stretnutí 29. apríla v Trnave.

11.04.2016 20:28
Matúš Bero Foto: ,
Matúš Bero z Trenčína.
debata (1)

Ružomberčania zažili nepríjemný minulý týždeň, keď si pripísali prvé dve jarné prehry, po pohárovej aj ligovú na Pasienkoch. Kým s pohárom sa môžu rozlúčiť, v lige stále ašpirujú minimálne na 4. miesto, ak nie aj vyššie. Teraz sa už sústredia najmä na ligovú súťaž.

Trenčania naopak bojujú na dvoch frontoch a na oboch majú nielen vysoké ambície, ale aj reálne šance na úspech. V lige v nedeľu zdolali Myjavu, bolo to ich šieste víťazstvo po sebe. Spolu s dvoma pohárovými ťahajú sériu ôsmich víťazných zápasov.

O druhom finalistovi sa rozhodne v stretnutí Žilina – Slovan. Na Pasienkoch sa rozišli mužstvá po bezgólovej remíze a podľa trénerov je všetko otvorené. Keďže Žilinčania sa v odvete predstavia doma, majú miernu výhodu. V lige domáce prostredie v tomto ročníku zavážilo, Žilina vyhrala na svojom trávniku 3:0, Slovan 2:1.

Aj v uplynulom kole pôsobila Žilina uvoľnenejšie, bez väčších problémov zdolala Dunajskú Stredu (4:1). Slovanu robí streľanie gólov veľké problémy a hoci aj on sa tešil z výhry nad Ružomberkom (3:1), dva góly dal z penalty, to isté platí aj o jeho predchádzajúcom zápase v Dunajskej Strede.

„Verím, že hráči sebavedomie a produktivitu prenesú aj do pohárového stretnutia,“ vyhlásil žilinský tréner Adrián Guľa po hladkej výhre nad DAC. Žilinský stredopoliar Michal Škvarka potvrdil, že v ligovom súboji sa chceli dobre naladiť najmä na semifinále so Slovanom. „Podarilo sa nám to. Teraz dáme do odvety všetky sily, aby sme postúpili,“ zdôraznil na klubovom webe.

Odvety semifinále

Utorok 17.00 Ružomberok – Trenčín (prvý zápas 1:5), streda 18.00 Žilina – Slovan (prvý zápas 0:0).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #AS Trenčín #MFK Ružomberok