Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

U Chorvátov to pred šampionátom vrie. Lovren sa pohádal s trénerom

Obranca chorvátskej futbalovej reprezentácie Dejan Lovren si pod sebou zrejme podpílil konár, pokiaľ ide o jeho účasť na tohtoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

11.04.2016 14:22
debata
Dejan Lovren. Foto: SITA/AP, Jon Super
Dejan Lovren Dejan Lovren.

Všetko odštartoval konflikt s trénerom Antem Čačičom počas marcového asociačného termínu. Obranca FC Liverpool sa počas medzištátneho prípravného duelu v Budapešti s Maďarskom (1:1) odmietol rozcvičovať. Sportske Novosti vtedy napísali, že Lovren sa počas zahrievania odpojil od zvyšku skupiny a sadol si naspäť na lavičku. Čačič po stretnutí vyhlásil, že podobné správanie nebude tolerovať.

„Nikto ho nevyzval, aby sa prestal rozcvičovať. Myslíte, že o tom, ako dlho sa má Lovren a ostatní hráči rozcvičovať, rozhodujú oni alebo tréner? Všetkým náhradníkom som povedal, aby sa šli zahriať, pretože v Budapešti bolo chladno. Preto som poslal všetkých. Nebudem tolerovať takéto správanie. Nikto nie je dôležitejší ako tím. Lovren urobil krok vzad smerom od nášho mužstva. Po zápase sme sa nerozprávali. Uvidíme, čo sa bude diať, ale nebudem viac znášať podobné prejavy,“ vyhlásil vtedy Čačič pre Sportske Novosti.

Buď budem v základe, alebo na ME nepôjdem

A ako s odstupom dvoch týždňov zareagoval samotný hráč? „Nemienim sa ospravedlňovať. Otvorene trénerovi poviem, že buď budem na ME v základe, alebo nikam nejdem. Milujem Chorvátsko, milujem tím ‚Vatreni‘, ale nikto ma nebude šikanovať. Vždy sa hnevám, keď médiá uvedú iba polopravdy. Poviem vám teda, ako to bolo. Kondičný tréner prišiel za mnou, aby som sa šiel zahriať na 10 až 15 minút. Vybral som sa rozcvičiť. Po štvrťhodine, keď som sa zahrial, mi začala byť zima, pretože som si nevzal bundu. Vrátil som sa teda k lavičke. Asi po minúte za mnou opäť prišiel kondičný tréner a opýtal sa: ‚Prečo sedíš na lavičke?‘ Odpovedal som mu, že už som sa rozcvičil. Okamžite to povedal Čačičovi. Pozrite, nikde vo svete to nefunguje tak, že sa hráči rozcvičujú tak dlho. Tréner povedal, že v Budapešti nastúpim v druhom polčase. Bol som pripravený, šancu som však nedostal,“ vyhlásil Lovren pre Sportske novosti.

Uvedený denník v pondelok tiež napísal, že podľa nemenovaného zdroja z prostredia Čačiča už Lovren u trénera skončil. Kormidelník síce chcel ukázať dobrú vôľu návštevou nedeľňajšieho duelu Premier League medzi FC Liverpool a Stoke City a urovnať vzťah s hráčom, Lovren však údajne všetko znegoval uvedeným vyhlásením.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dejan Lovren