Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pomalá smrť? Kdeže, Rangers opäť patria k elite

Pre slávny klub to bola tvrdá rana. Keď sa futbalisti Glasgowa Rangers dostali do dlhov presahujúcich 134 miliónov libier a nútenej správy, zachovali sa k nim ostatné škótske kluby pomerne nekompromisne.

06.04.2016 17:30
Glasgow Rangers, fanúšikovia Foto:
Fanúšikovia Glasgow Rangers.
debata

Z 30 zástupcov hlasovalo až 25 za preradenie 54-násobného šampióna z prvej do štvrtej ligy. „Pre Rangers to bude znamenať pomalú smrť,“ prognózoval vtedy desivý scenár Stewart Regan, výkonný riaditeľ Škótskej futbalovej asociácie.

Na jeho slová naznačujúce zánik klubu napokon nedošlo. Rangers sa vzopreli nepriaznivému osudu. V prvých dvoch rokoch po preradení zakaždým postúpili o súťaž vyššie a hoci vlani nestačili v baráži o Premier League na Motherwell, cestu za veľkolepým návratom dokonali v utorok večer. Po domácom víťazstve nad Dumbartonom (1:0) odštartovala v Ibrox Parku obrovská postupová radosť.

„Nielen pre nás, ale aj pre fanúšikov znamená tento úspech nesmierne veľa. Počas štyroch náročných rokov stáli pri klube v každej chvíli. Neopustili ho a aj oni sa zaslúžili o postup,“ vravel po zápase v rozhovore pre klubovú stránku Kenny Miller, najstarší hráč v dejinách klubu, ktorý sa zaskvel hetrikom.

Jeho vďaka priaznivcom Rangers je opodstatnená. Aj keď hrdé mužstvo nastupovalo na zápasy štvrtej ligy, do hľadiska viackrát zavítalo 50-tisíc divákov. Rovnaký počet prišiel na tribúny aj pred súbojom s Dumbartonom.

Rangers majú v tabuľke druhej ligy pred Falkirkom suverénny sedemnásťbodový náskok a keďže do konca súťaže zostávajú už len štyri kolá, nemôže ich nik z prvého miesta zosadiť. Zamerať sa tak môžu na iný cieľ – Škótsky pohár. V mimoriadne atraktívnom semifinále si zmerajú sily s mestským rivalom Celticom, ktorý vedie Premier League a mieri za piatym titulom v rade.

V budúcej sezóne sa obaja nezmieriteľní rivali stretnú častejšie. A návrat Rangers medzi elitu možno opäť zdramatizuje pomerne nudnú škótsku ligu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Celtic Glasgow #Škótsko #Glasgow Rangers