Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Navas ako Higuita. Kostaričan napodobnil legendárny zákrok

Keď sa brazílsky futbalista Marcelo na tréningu Realu Madrid snažil prelobovať svojho spoluhráča Keylora Navasa v bránke, Kostaričan vytiahol zákrok, ktorému pred vyše dvoma desaťročiami prischol prívlastok "škorpiónsky" - podľa zvieracieho šťúra známeho zahnutým bodcom.

06.04.2016 11:30
Keylor Navas Foto:
Keylor Navas.
debata
Škorpiónsky zákrok Keylora Navasa

Stredoameričan tesne pred dopadom lopty za svoj chrbát vyskočil a úspešne ju vykopol pätami dopredu ponad hlavu. Napodobnil nevšedný zásah z dielne bývalého kolumbijského gólmana Reného Higuitu, ktorý ním očaril svet v medzištátnom stretnutí proti Anglicku 6. septembra 1995. Takýmto spôsobom vtedy zneškodnil strelecký pokus Jamieho Redknappa.

Higuita s odstupom rokov priznal, že jeden z najpamätnejších momentov vo futbalovej histórii nebol výsledkom náhleho vnuknutia, ale roky bedlivo pripravovaný. „Inšpirovali ma deti hrajúce futbal na ulici či v parku. Videl som ich, ako pilujú zakončenie v záklone ‚nožničkami‘, nuž som sa pri nich pristavil a nadhodil, že nebolo by od veci vyskúšať to isté, ale opačnou stranou. A v ten osudný deň v Anglicku som dostal presne tú loptu, na ktorú som čakal dlhých päť rokov,“ prezradil 68-násobný reprezentant Kolumbie, ktorý počas dlhoročnej kariéry pravidelne zahrával priame aj pokutové kopy. V drese národného mužstva skóroval trikrát.

Škorpiónsky zákrok Reného Higuitu z roku 1995
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Keylor Navas #René Higuita