Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Navas ako Higuita. Kostaričan napodobnil legendárny zákrok

Keď sa brazílsky futbalista Marcelo na tréningu Realu Madrid snažil prelobovať svojho spoluhráča Keylora Navasa v bránke, Kostaričan vytiahol zákrok, ktorému pred vyše dvoma desaťročiami prischol prívlastok "škorpiónsky" - podľa zvieracieho šťúra známeho zahnutým bodcom.

06.04.2016 11:30
Keylor Navas Foto:
Keylor Navas.
debata
Škorpiónsky zákrok Keylora Navasa

Stredoameričan tesne pred dopadom lopty za svoj chrbát vyskočil a úspešne ju vykopol pätami dopredu ponad hlavu. Napodobnil nevšedný zásah z dielne bývalého kolumbijského gólmana Reného Higuitu, ktorý ním očaril svet v medzištátnom stretnutí proti Anglicku 6. septembra 1995. Takýmto spôsobom vtedy zneškodnil strelecký pokus Jamieho Redknappa.

Higuita s odstupom rokov priznal, že jeden z najpamätnejších momentov vo futbalovej histórii nebol výsledkom náhleho vnuknutia, ale roky bedlivo pripravovaný. „Inšpirovali ma deti hrajúce futbal na ulici či v parku. Videl som ich, ako pilujú zakončenie v záklone ‚nožničkami‘, nuž som sa pri nich pristavil a nadhodil, že nebolo by od veci vyskúšať to isté, ale opačnou stranou. A v ten osudný deň v Anglicku som dostal presne tú loptu, na ktorú som čakal dlhých päť rokov,“ prezradil 68-násobný reprezentant Kolumbie, ktorý počas dlhoročnej kariéry pravidelne zahrával priame aj pokutové kopy. V drese národného mužstva skóroval trikrát.

Škorpiónsky zákrok Reného Higuitu z roku 1995
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Keylor Navas #René Higuita