Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárne derby Old Firm je späť. Rangers sa vrátia medzi škótsku elitu

Päťdesiatštyrinásobný škótsky futbalový šampión Glasgow Rangers po štyroch sezónach prenikol do najvyššej tamojšej ligovej súťaže Premiership.

06.04.2016 08:44
celtic, rangers, glasgow, futbal Foto:
Ilustračné foto
debata

Rozhodlo o tom utorkové domáce víťazstvo „jazdcov“ 1:0 nad Dumbartonom v rámci 33. kola The Championship. Rangers ako lídri druhej najvyššej súťaže majú nepreklenuteľný náskok a istý postup do Premiership 2016/17.

Klub s bohatou históriou po krachu v roku 2012 klesol až do štvrtej súťaže škótskej ligovej hierarchie. Počas nasledujúcich dvoch sezón postúpil do II. ligy, vlani však v baráži o účasť v najvyššej súťaži nestačil na Motherwell, keď v prvom súboji prehral 1:3 a v odvete 0:3.

Futbaloví priaznivci v Škótsku aj na celom svete sa od novej sezóny môžu tešiť na tradičný ligový súboj glasgowských Celtic a Rangers, tzv. Old Firm derby. Periodikum World Soccer v decembri 2015 zaradilo glasgowské derby na druhú priečku v rámci duelov najväčších futbalových rivalov hneď za súboje AC Miláno s Interom Miláno.

Nižšie sa umiestnili napríklad zápasy Realu Madrid s FC Barcelona, rímskych AS a Lazio či merania síl medzi Manchestrom United a FC Liverpool.

debata chyba
Viac na túto tému: #Celtic Glasgow #Glasgow Rangers