Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vardy žiari. Po jeho drese túži i Rooneyho syn

Zatiaľ čo jeho spoluhráči zo všetkých síl bojujú o letenky do Francúzska, on bezmocne vysedáva v televíznom štúdiu. A díva sa na to, ako potlesk a slávu, ktorá doteraz patrila jemu, žne ktosi iný.

30.03.2016 16:32
Jamie Vardy Foto: ,
Angličan Jamie Vardy sa raduje z gólu spoločne so spoluhráčom Kyleom Walkerom.
debata

Wayne Rooney prežíva jedno z náročnejších období v kariére. Pre zranenie kolena si do lopty nekopol už takmer šesť týždňov. Napriek tomu kapitánovi Manchestru United nechýba dobrá nálada. Stará sa mu o ňu, trochu paradoxne, jeden z jeho konkurentov z národného dresu. Nie je ním nik iný ako objav aktuálnej sezóny – Jamie Vardy.

Zdá sa, že ešte nedávno neznámy útočník Leicestru je schopný hviezdneho strelca zastúpiť. Vo všetkom. Na prípravné zápasy s Nemeckom (3:2) a Holandskom (1:2) si požičal Rooneyho číslo dresu. A s desiatkou na chrbte sa zakaždým gólovo presadil.

Zatiaľ čo v stretnutí s Holanďanmi bol na konci skvelej kombinačnej akcie, majstrov sveta zahanbil parádnou pätičkou. A upútal pozornosť britských médií i fanúšikov. „O tom, ako najlepšie využiť Vardyho schopnosti, môžeme debatovať donekonečna. Jedno je však isté. Mieri na majstrovstvá Európy, kde bude postrachom každej defenzívy,“ píše portál BBC na adresu výkonov útočníka Leicestru. V poslednom zápase základnej B-skupiny mu možno bude čeliť aj slovenská obrana.

Pre reprezentačného trénera Roya Hodgsona by totiž mohol byť Vardy pri výbere útočníka voľbou číslo jeden. Napokon, v aktuálnej sezóne žiari. S devätnástimi presnými zásahmi je druhým najlepším strelcom Premier League a ťahá Leicester za senzačným titulom.

„Je skvelý. Verím, že rovnaká forma mu vydrží až do turnaja vo Francúzsku. Má môj obdiv a zdá sa, že si získal i priazeň môjho syna. Už ma stihol požiadať o dres s menovkou Vardyho,“ glosoval Rooney v štúdiu televízie ITV a vyvolal hlasný smiech ostatných hostí v štúdiu.

Najlepší strelec v dejinách anglického národného tímu (51 gólov) zrejme bude na francúzskych trávnikoch súčasťou mimoriadne silného útoku. Okrem neho a Vardyho má Hodgson k dispozícii aj Harryho Kanea. Mladý kanonier Tottenhamu je lídrom streleckých tabuliek Premier League (21 gólov). Štvrtým do partie by mohol byť podľa britských médií Danny Welbeck z londýnskeho Arsenalu.

Silné mená, ale aj forma naznačujú, že partia okolo Martina Škrtela i defenzívy Walesu a Ruska sa majú na čo tešiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglická futbalová reprezentácia #Jamie Vardy