Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bero: Rodičia sa neubránili slzám

Trenčiansky talent Matúš Bero zabodoval hneď v troch anketách.

30.03.2016 11:00
Futbalista roka 2015 Foto: ,
Matúš Bero pri preberaní Ceny Petra Dubovského.
debata

S Viktorom Pečovským sa stal hráčom roka vo Fortuna lige, v hlavnej ankete si pripísal prvé body, ktoré ho vyniesli na14. miesto a napokon si prevzal Cenu Petra Dubovského určenú najlepšiemu futbalistovi do 21 rokov.

V Dubovského cene obhajoval víťazstvo skúsenejší Duda. Pre mnohých ste mu úspech trochu prekvapujúco vyfúkli…
Ondro je vynikajúci futbalista i človek, som šťastný, že som vyhral, hoci on bol môj súper v ankete. Veľmi si to vážim a zároveň verím, že môj minulý rok bol naozaj fantasticky a anketu som vyhral zaslúžene.

Zvíťazili ste aj v ankete o najlepšieho hráča ligy, vtedy ste vraveli, že to považujete za doteraz najväčší osobný úspech. Stojí Dubovského cena ešte vyššie?
Nerobím medzi nimi nijaké poradie, obe sú skvelé a teším sa z nich. Prežívam veľké emócie. Vnímam to ako odmenu za to, čo som doteraz predvádzal a je to pre mňa aj nová motivácia do ďalšej tvrdej práce. Musím v nej pokračovať, pokiaľ nechcem zostať stáť na mieste.

Pred vami získali Cenu Petra Dubovského aj budúci víťazi hlavnej ankety. Veríte, že aj vy sa raz v nej presadíte?
Bol by som šťastný, keby sa mi to v budúcnosti podarilo. Teraz si vážim, že som v nej vôbec získal nejaké body. To bola pre mňa vynikajúca správa.Keď mi to rodičia, ktorí to zaregistrovali prví, oznamovali, boli veľmi dojatí, do očí sa im tlačili slzy. Oni to vnímajú aj tak, že pred troma rokmi som mal vážnu operáciu kolena a nebolo jasné, či vôbec ešte budem niekedy hrať. Všetko robím aj vďaka ním. Rodičia ma k futbalu doviedli a veľmi ma podporovali.

Patríte k mladšej generácii. Čo vám hovorí meno Peter Dubovský?
Keď som bol začínajúci futbalista, neraz som o ňom počul. Rodičia mi ho dávali za vzor. Niečo o ňom viem, samozrejme, aj to, že hrával za Real Madrid. To je obrovská vec.

Čo musíte urobiť vy, aby ste sa dostali do silného zahraničného klubu?
V tomto je predo mnou ešte dlhá a náročná cesta. Musím sa teraz sústrediť najmä na výkony v drese môjho súčasného mužstva a čo bude potom, to sa nechám prekvapiť.

V kategórii najlepší tréner vyhral síce Ján Kozák, ale s ním kandidovali na ocenenie vaši súčasní tréneri – v klube Martin Ševela a v reprezentácii Pavel Hapal…
Mám skvelých trénerov. Počúvam každú ich radu, aj im patrí veľká vďaka, že som získal Cenu Petra Dubovského.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cena Petra Dubovského #Fortuna liga #Matúš Bero