Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Exkošičan ukázal štedré srdce. Matič platí dlhy občanov vo svojej obci

Srbský futbalový stredopoliar v službách anglického klubu FC Chelsea Nemanja Matič nezabúda na svoje korene a ukázal, že má veľké srdce.

23.03.2016 08:48
Nemanja Matič Foto:
Nemanja Matič ešte v drese Košíc.
debata

Za obyvateľov dediny Vrelo v západnom Srbsku, kde vyrastal, sa rozhodol platiť všetky ich dlhy. Futbalista, ktorý vďaka niekoľkoročnému pôsobeniu v MFK Košice (2007–2009) vlastní aj slovenský pas, vzal na seba podlžnosti celej obce, kde žije približne 1600 ľudí.

Občania Matiča milujú. Hráč podľa nich pravidelne vyrovnáva dlhy ľudí v miestnom obchode s rozličným tovarom a prispieva na opravy v tamojšej základnej škole, ktorú sám navštevoval.

„Prvou vecou, ktorú Nemanja urobí vždy, keď sa sem dostane, je návšteva našej predajne. Požiada o zoznam dlhov týkajúcich sa potravín a zaplatí všetko. Za každého,“ cituje britský Daily Star predavačku Liljanu Popovičovú.

„Nemanja financoval výstavbu ihriska pre deti a sľúbil, že v lete bude pokračovať. Má v pláne priviezť mobilné basketbalové koše, futbalové bránky a lopty a taktiež kompletný športový výstroj pre žiakov,“ doplnil riaditeľ školy Boško Sarič.

Matič podľa ďalších výpovedí občanov Vrela vyrovnáva aj dlhy z hazardu a najnovšie financuje aj výstavbu fontány pred miestnym kostolom.

debata chyba
Viac na túto tému: #nemanja matič #Chelsea FC