Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi zobrali do Siene slávy slovenských majstrov

Do českej Siene slávy vstúpili slovenskí futbaloví šampióni. Na pódium v Smetanovej sieni Obecného domu v Prahe pochodovali na pondelkovom galavečere majstri Európy 1976, ktorí sa stali ako tím novým členom čestnej spoločnosti.

22.03.2016 19:30
Petr Čech Foto: ,
Spokojný brankár Arsenalu Londýn Petr Čech.
debata (1)

Popri Viktorovi, Panenkovi a Nehodovi sa ušiel mohutný potlesk divákov aj Ondrušovi, Jozefovi Čapkovičovi, Dobiašovi, Pivarníkovi, Jurkemikovi, Švehlíkovi, Móderovi, Vencelovi, Herdovi… Panenka i Viktor sa už v predchádzajúcich rokoch stali aj individuálnymi členmi Siene slávy.

Od veľkého triumfu československého futbalu uplynie o niekoľko týždňov štyridsať rokov. Spolu so zlatým tímom z Belehradu 1976 vstúpil do Siene slávy aj bývalý kapitán českej reprezentácie a držiteľ Zlatej lopty 2003 Pavel Nedvěd.

Udalosťou bol aj návrat brankára Petra Čecha na český futbalový trón. Po ročnej prestávke sa stal ôsmy raz Futbalistom roka v Česku. O poradí rozhoduje futbalová akadémia, v ktorej hlasujú tréneri, novinári, poprední futbalisti, kapitáni prvoligových tímov. Čech vyhral s veľkým bodovým náskokom pred minuloročným víťazom, sparťanom Davidom Lafatom. Tretí skončil Vladimír Darida, Pekaríkov spoluhráč z Herthy Berlín.

Cenu 33-ročnému kapitánovi národného tímu, ktorý sa pripravuje na šampionát do Francúzska (najlepším trénerom sa stal kouč reprezentácie Pavel Vrba), ale v najbližších stretnutiach bude pre zranenie chýbať, odovzdával prezident republiky Miloš Zeman. Pred rokom bol Čech až na siedmom mieste, ale pomohol mu prestup z Chelsea do konkurenčného londýnskeho Arsenalu. Jeho tréner Arséne Wenger mu prostredníctvom videozáznamu blahoželal hneď po získaní ceny. Čech po slávnosti pripustil, že po tohtoročnom Eure sa rozlúči s reprezentačným dresom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Futbalista roka #majstri Európy 1976