Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talianski futbalisti zostanú po ME bez trénera. Contemu chýbal trávnik

Záverečným turnajom tohtoročných majstrovstiev Európy sa uzavrie pôsobenie Antonia Conteho na čele realizačného tímu talianskej futbalovej reprezentácie.

15.03.2016 12:23
Antonio Conte Foto: ,
Taliansky tréner Antonio Conte.
debata

Potvrdil to prezident národnej federácie (FIGC) Carlo Tavecchio po tom, ako na verejnosť presiakli informácie o Conteho dohode s FC Chelsea.

„Antonio Conte mi oznámil, že po európskom šampionáte sa skončí jeho dobrodružstvo. Ťahá ho to ku každodennej práci na ihrisku, čo je pochopiteľné. Nebola to otázka peňazí, ale pracovnej náplne. Ráno sa budil s tým, že mu chýba vôňa trávnika. Tak mi to aspoň povedal,“ vysvetlil Tavecchio, ktorého ponuky na predĺženie spolupráce zostali nevypočuté.

Štyridsaťšesťročný bývalý taliansky reprezentant a na klubovej úrovni stredopoliar Lecce a Juventusu Turín sa ujal Squadry Azzurry po Cesarem Prandellim v roku 2014 po majstrovstvách sveta v Brazílii, na ktorých Taliani nepostúpili zo základnej skupiny. Conte ich bez problémov previedol kvalifikáciou na ME 2016 do Francúzska, kde ich v základnej E-skupine čakajú zápasy s Belgickom, Švédskom a Írskom.

„Antonia sme vždy podporovali, denne sme boli v kontakte. Navždy mu budem vďačný za to, že obnovil dobrú povesť nášho národného tímu, veľa mu obetoval. Vzniknutú situáciu mienime riešiť s pokojom, spolupráca sa ešte neskončila,“ dodal šéf FIGC.

Všetko nasvedčuje tomu, že Conte sa vráti ku klubovému futbalu, v ktorom naposledy pôsobil ako tréner Juventusu Turín a trikrát s ním získal titul v Serie A. Úradujúci anglický majster FC Chelsea síce po odvolaní Josého Mourinha angažoval Guusa Hiddinka, ale voľba s dlhodobou perspektívou zrejme padla na talianskeho odborníka.

debata chyba
Viac na túto tému: #talianska futbalová reprezentácia #Antonio Conte