Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss sa stal koučom Gruzínska: Nesľubujem hneď veľké výsledky!

Novým trénerom futbalovej reprezentácie Gruzínska sa stal slovenský odborník Vladimír Weiss. Prezident tamojšej futbalovej federácie Levan Kobiašvili ho v pondelok v Tbilisi predstavil novinárom počas tlačovej konferencie, referuje portál sportall.ge. Weiss podpísal s novým zamestnávateľom dvojročný kontrakt do MS 2018 v Rusku.

14.03.2016 13:00
Vladimír Weiss Foto:
Vladimír Weiss.
debata

„Pre cudzinca je veľkým privilégiom aj zodpovednosťou viesť národné mužstvo inej krajiny. Nechcem nikomu sľubovať, že okamžite prídu skvelé výsledky, pokúsime sa ísť vpred krok za krokom. Chcel by som tu zostať na dlhý čas a dosiahnuť, aby sa hráči na reprezentáciu tešili,“ vyznal sa slovenský kormidelník.

Gruzínsko bude v D-skupine kvalifikácie o postup na MS 2018 čeliť výberom Walesu, Rakúska, Srbska, Írska a Moldavska. V marcovom ostatnom vydaní rebríčka krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) patrí Gruzínsku 122. priečka, najvyššie bolo v septembri 1998 – na 42. pozícii.

Weiss, ktorý nahradil pri kormidle Kachabera Cchadadzeho, by mal absolvovať premiérový duel na lavičke Gruzínska v utorok 29. marca v Tbilisi, jeho výber si v medzištátnom prípravnom stretnutí zmeria sily s Kazachstanom.

Päťdesiatjedenročný bývalý tréner slovenskej reprezentácie Weiss (nar. 22. septembra 1964) si spravil výborné meno v Kazachstane na klubovej úrovni v Kajrate Almaty. V minulosti viedol z pozície hlavného kouča aj Artmediu Petržalka, ruský klub Saturn Moskovská oblasť a Slovan Bratislava.

S Petržalkou sa prebojoval v roku 2005 do skupinovej fázy Ligy majstrov. Národný A-tím SR priviedol na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky, kde postúpil zo základnej skupiny a napokon stroskotal so svojimi zverencami v osemfinále na neskoršom finalistovi Holandsku.

Svojmu otcovi a bývalému trénerovi v slovenskej reprezentácii blahoželal aj jeho syn Vladimír Weiss mladší, ktorý si na klubovej úrovni oblieka dres katarskej Al-Gharafy. „Gratulujem, ocko, veľa šťastia s gruzínskym národným mužstvom! Som si istý, že budeš opäť veľmi úspešný!“ uviedol V. Weiss mladší prostredníctvom svojho oficiálneho konta na twitteri.

Prehľad doterajších pôsobísk trénera Vladimíra Weissa:
Artmedia Petržalka (1999 – 2000)
Artmedia Petržalka (2002 – február 2006)
Saturn Moskovská oblasť / Rus. (február 2006 – jún 2007)
Artmedia Petržalka (júl 2007 – august 2008)
reprezentácia Slovenska (júl 2008 – január 2012)
Slovan Bratislava (august 2011 – júl 2012)
Kajrat Almaty / Kaz. (november 2012 – november 2015)
reprezentácia Gruzínska (marec 2016 – ???)

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss st.