Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benítez bez práce dlho nezostal. Trénovať bude Newcastle

Tri prehry po sebe a predposledné miesto v tabuľke najvyššej anglickej futbalovej súťaže boli pre vedenie Newcastlu United znamením pre výmenu trénera.

11.03.2016 16:04
Rafael Benítez Foto:
Rafael Benítez.
debata

Bývalý reprezentačný kormidelník Steve McClaren sa po deviatich mesiacoch porúča z lavičky „strák“. Jeho nástupcom sa stal Španiel Rafael Benítez, ktorý má za sebou neúspešný angažmán v Reale Madrid a v Premier League zanechal najsilnejšiu stopu na liverpoolskom Anfielde.

Päťdesiatpäťročný kouč sa s vedením klubu dohodol na trojročnom kontrakte. V minulosti viedol aj Valenciu, Inter Miláno, FC Chelsea či Neapol.

„Cítime, že potrebujeme zmenu, aby sme poskytli klubu šancu zabezpečiť si budúcnosť medzi elitou,“ povedal generálny riaditeľ na St. James' Parku Lee Charnley. Newcastle môže byť už v pondelok 14. marca jazýčkom na majstrovských váhach, v zápase 30. kola sa predstaví na pôde lídra Leicestru City.

McClaren má za sebou anabázu na lavičke anglického národného tímu, prepustili ho v roku 2007, keď sa mu nepodarilo doviesť „Albión“ na záverečný turnaj majstrovstiev Európy 2008. Renomé si napravil ziskom holandského titulu s FC Twente, kde bol jeho zverencom aj slovenský krídelník Miroslav Stoch.

Nasledovali angažmány vo Wolfsburgu, Nottinghame Forest či Derby County. V júni 2015 podpísal s Newcastlom zmluvu na tri roky a stal sa aj členom predstavenstva klu­bu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Rafael Benítez