Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Duda zmenil pozíciu, Legia si ho nevie vynachváliť

Slovenský reprezentačný stredopoliar v službách poľskej Legie Varšava Ondrej Duda sa v zápasoch jarnej časti tamojšej najvyššej súťaže tri razy objavil neobvykle na poste falošného pravého krídelníka, ruskému trénerovi Stanislavovi Čerčesovovi tento ťah zatiaľ vychádza.

10.03.2016 15:40
Ondrej Duda, Salih Dursun Foto: ,
Ondrej Duda z Legie Varšava prechádza cez Saliha Dursuna z Trabzonsporu.
debata

Dvadsaťjedenročný sninský rodák operoval na pravej strane v zápasoch s Lubinom (2:1), Chorzówom (2:0) aj Zabrze (3:1) a takpovediac vytlačil zo zostavy Brazílčana Guilhermeho. Legia vo všetkých troch dueloch s Dudom na krídle uspela.

„Duda sa často sťahuje do stredu, alebo si mení pozíciu s Michalom Kucharczykom, vpredu si zase dokonale rozumejú s hrotovými Aleksandarom Prijovičom a Nemanjom Nikoličom. Slovákova hra vyzerá čoraz lepšie, odstrčený sa môže cítiť Guilherme, ktorý stratil pozíciu v základe,“ povedal pre przegladsportowy.pl niekdajší najlepší kráľ strelcov poľskej súťaže v drese Legie Sylwester Czereszewski a dodal: „Ondrej má obrovské možnosti, jeho najväčším problémom bola stabilita formy. Negatívne na neho vplýval aj napokon neuskutočnený transfer do Interu Miláno. Je dobré, že natrafil na trénera, ako je Čerčesov, ktorý mu dôveruje, ale zároveň je aj prísny a nedovolí žiadne prešľapy.“

Päťdesiatdvaročný Rus Stanislav Čerčesov sa stal trénerom Legie v októbri minulého roka. Niekdajší reprezentačný brankár má s Legiou v Ekstraklase bilanciu 11 víťazstiev – 2 remízy – 2 prehry. Legia je lídrom súťaže s 52 bodmi. O jeden bod menej získal v doterajšom priebehu sezóny Piast Gliwice.

Viaceré britské i talianske médiá referujú, že o Dudove služby prejavili v ostatnom období záujem Arsenal Londýn, Tottenham, Everton, Stoke City, Southampton, Newcastle aj West Ham, teda viac než tretina účastníkov anglickej Premier League.

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #legia varšava #Ondrej Duda