Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Budú Anglicku chýbať najväčšie hviezdy? Hodgson to pripustil

Sto dní pred úvodným zápasom anglickej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016) vyslal jej tréner Roy Hodgson jasný odkaz všetkým svojim aktuálne zraneným zverencom - na šampionát by mali pocestovať len v prípade, že ich zdravotný stav bude bez akýchkoľvek komplikácií.

03.03.2016 21:40
Roy Hodgson Foto: ,
Tréner Anglicka Roy Hodgson.
debata

Angličania vyzvú 11. júna v rámci základnej B-skupiny Rusov, neskôr si zmerajú sily aj s výbermi Walesu a Slovenska.

Spomedzi stabilných členov národného tímu sú dlhodobo mimo hry obranca Luke Shaw a stredopoliar Jack Wilshere, zranenie kolena zas na dlhší čas vyradilo Alexa Oxlada-Chamberlaina aj Wayna Rooneyho. Angličania odohrajú 26. marca stretnutie na pôde Nemecka, o tri dni neskôr doma privítajú Holanďanov. Nomináciu na tento dvojzápas by mal Hodgson zverejniť vo štvrtok 17. marca. „Musíme sa zmieriť s tým, že v marcových zápasoch nebudem mať týchto hráčov k dispozícii, verím však, že s nimi budem môcť počítať v máji, keď budem rozhodovať o záverečnej nominácii,“ vyhlásil Hodgson a dodal: „Najdôležitejšie je, aby hráči, ktorých vyberiem v máji, boli stopercentne zdraví a pripravení a aby ma nič netlačilo do rozhodnutí typu ‚vezmem hráča, ktorý momentálne nie je na sto percent fit, ale môže byť o dva alebo tri týždne?‘“

Podľa šéfa realizačného tímu anglickej reprezentácie tamojšia Futbalová asociácia (FA) už čoskoro oznámi, s ktorými tromi súpermi si jeho zverenci zmerajú sily počas záverečného bloku prípravy na ME. Očakáva sa, že medzi menovanými budú Austrália a Portugalsko. „Sme blízko k definitíve, dovtedy však nemôžem nič prezradiť,“ uzavrel Roy Hodgson.

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #Roy Hodgson #ME 2016 vo futbale #EURO 2016