Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VSS majú účasť istú. Čakajú na 11 súperov

Líder východnej skupiny druhej futbalovej ligy - VSS Košice - má jediný už istú účasť v nadstavbovej časti, v ktorej sa stretne na jar dvanásť tímov (šesť z východnej a šesť zo západnej skupiny).

05.03.2016 10:00
Ivan Galád Foto: ,
Ivan Galád sa pokúsi dostať Borčice medzi elitu .
debata

Budú bojovať o jedno postupové miesto do najvyššej súťaže. Súťaž pokračuje po dlhej, viac ako stodňovej zimnej prestávke, najbližší víkend.

O definitívnom zložení dvanástky sa rozhodne do 26. marca. Do skončenia základnej časti súťaže zostali štyri kolá. Už iba krôčik do silnejšej skupiny chýba Pohroniu a Borčiciam zo západu a Prešovu i Liptovskému Mikulášu z východu. O ďalšie miesta sa bude v najbližších dňoch tuho bojovať.

Košičania zimovali na čele svojej skupiny, keď na jeseň nazbierali v 18 kolách 39 bodov, o tri viac ako líder západnej skupiny Pohronie. Z košického klubu odišiel v zime tréner Jozef Vukušič a na začiatku februára ho nahradil Jaroslav Galko. Zmeny nastali aj v kádri, klub opustili Ostojič, Serečin, Huk, Djordevič, ktorí zamierili do vyššej súťaže, ale káder doplnili Kello, Mukendi, Janič, Jurčo.

Mimoriadne zbrojili najmä v Borčiciach, ktoré sa nevzdávajú postupových ambícií a chcú skomplikovať Košiciam návrat do najvyššej súťaže. Absolvovali sústredenie v Turecku. Pred pokračovaním súťaže mužstvo prevzal skúsený kouč Ivan Galád, ktorý sedel aj na lavičke reprezentantov do 21 rokov. V borčickom drese sa na jar objaví brankár Bajza, ktorý si zachytal v Parme v najvyššej talianskej súťaži. Káder posilnil aj historicky najúspešnejší slovenský ligový strelec Halenár či iný známy hráč Ľ. Hanzel.

Druhá liga sa hrá v dvoch skupinách podľa regionálneho rozdelenia (západ a východ). Po 22-kolovej základnej časti tímy na 1. až 6. mieste v oboch skupinách budú pokračovať v dvanásťčlennej nadstavbovej časti, z ktorej víťaz postúpi do najvyššej súťaže. Mužstvá si do nadstavby prinesú výsledky zo všetkých stretnutí základnej fázy. Každý tím odohrá ešte dvanásť stretnutí (doma – vonku) so súpermi z druhej skupiny.

Tímy, ktoré sa umiestnia v skupinách na 7. až 12. mieste, neutvoria spoločnú súťaž, ale budú pokračovať dvojkolovým systémom medzi sebou (každý tím odohrá ešte po desať zápasov) a všetky dovtedajšie výsledky sa im takisto rátajú aj do konečného bodového účtu.

Vo východnej skupine už nebudú pokračovať z finančných dôvodov futbalisti Dolného Kubína. Ich zápasy anulujú, sú prvým vypadávajúcim. V skupine o záchranu bude pokračovať na východe len päť tímov. Aby mužstvá z oboch skupín, ktoré postúpia do nadstavbovej časti o postup, mali rovnaké podmienky, tímom zo západu sa ďalej neprenesú výsledky stretnutí s mužstvom, ktorý v nej skončí po základnej časti na 12. priečke. V západnej skupine zimu s veľkými problémami prežil senecký klub, svoje zápasy však odohrá v Gabčíkove.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #VSS Košice #Doxxbet II. liga #Iskra Borčice