Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bývalému kanonierovi Sükürovi hrozí väzenie. Za urážky prezidenta

Najlepšiemu strelcovi v histórii tureckej futbalovej reprezentácie Hakanovi Sükürovi hrozia až štyri roky väzenia.

24.02.2016 15:01
Hakan Sükür Foto: ,
Hakan Sükür v drese Turecka v roku 2005.
debata

Niekdajší útočník Galatasarayu Istanbul či Interu Miláno čelí obvineniu, že na Twitteri urážal tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a jeho syna. Sükür sa obhajuje, že jeho poznámky na sociálnej sieti neboli namierené proti prezidentovi. Vyšetrovatelia však tvrdia, že ich obsah bol jednoznačný.

Štyridsaťštyriročný Sükür počas kariéry odohral za Turecko 112 zápasov, v ktorých dal 51 gólov. Bol tiež pri historickom úspechu na majstrovstvách sveta v roku 2002, na ktorých turecká reprezentácia získala bronzové medaily. V zápase o tretie miesto proti domácej Kórejskej republike sa blysol najrýchlejším gólom v histórii svetových šampionátov, keď skóroval už v 11. sekunde.

Najrýchlejší gól v histórii MS

S Galatasarayom vyhral osemkrát tureckú ligu a trikrát bol jej najlepším strelcom. Kariéru ukončil v roku 2008. Potom vstúpil do politiky. V roku 2011 ho zvolili za poslanca Erdoganovej Strany spravodlivosti a rozvoja. O dva roky neskôr však rezignoval kvôli korupčnému škandálu vo vláde, v ktorej bol vtedy Erdogan premiérom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Hakan Sükür