Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Niňaj: Belgicko má pred nami náskok, Galisovi vďačím za veľa

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov v službách belgického KSC Lokeren Branislav Niňaj si pochvaľuje úroveň tamojšej najvyššej súťaže Jupiler League.

23.02.2016 15:10
Branislav Niňaj Foto: ,
Branislav Niňaj ešte v drese Slovana Bratislava.
debata

„Belgický futbal je po všetkých stránkach lepší ako slovenský. U nás doma sú tri – štyri mužstvá bojujúce o titul, ďalšie štyri tvoriace stred tabuľky a zvyšok bojuje o záchranu. Viaceré kluby čelia každoročne finančným ťažkostiam. V Belgicku zlé tímy nie sú. Na špičkové zápasy v našej krajine chodieva päť- až šesťtisíc divákov, čo je oveľa menej oproti tradičným belgickým klubom ako FC Bruggy, Gent, Standard Liége či Anderlecht Brusel. U nás v Lokerene sa nesťažujeme. Fanúšikovia síce nechodia v takom počte ako u spomenutých mužstiev, ale neustále povzbudzujú,“ vyhlásil 21-ročný obranca v nedávnom rozhovore pre oficiálny web Lokerenu.

Niňaj zamieril do Belgicka pred začiatkom aktuálnej sezóny 2015/2016 zo Slovana Bratislava, s Lokerenom podpísal štvorročný kontrakt. Priznal, že belgická verejnosť má pomerne často problém so správnym vyslovovaním jeho priezviska. „Cítim sa tu veľmi dobre. Život v Lokerene sa mi páči, nie je to také rušné mesto ako Bratislava. Začiatok nebol dobrý, bol som zranený a vynechal prípravu, ale momentálne už po športovej stránke všetko funguje, ako má,“ doplnil absolvent Venglošovej futbalovej akadémie najčastejšie nastupujúci na poste stopéra.

„Moja pozícia je v strede obrany. Doteraz som na nej odohral najviac a myslím si, že aj najlepšie. Som však ochotný hrať kdekoľvek, kam ma postaví tréner,“ dodal Niňaj, ktorý napriek nízkemu veku už zažil viacero kormidelníkov. „Počas triapolročného obdobia v Slovane som ich zažil aspoň sedem. Považujem to za extrém. Tréneri v Belgicku sa mi zdajú zdatnejší ako na Slovensku, majú profesionálnejší prístup. Nikdy však nezabudnem na trénera Dušana Galisa, ktorý mi dal šancu v prvom mužstve Slovana. Vďačím mu za veľa,“ skonštatoval Branislav Niňaj majúci na konte jeden štart za seniorské reprezentačné áčko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Galis #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #Branislav Niňaj #Jupiler League #KSC Lokeren