Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Výstavný gól Jendriška. Kedysi som strelil aj krajší, tvrdí

Najkrajším momentom sobotňajšieho duelu 22. kola najvyššej poľskej futbalovej súťaže medzi Cracoviou Krakov a Górnikom Zabrze (3:0) bola gólová strela Slováka Erika Jendriška.

14.02.2016 15:40
Erik Jendrišek Foto: ,
Erik Jendrišek.
debata

Dvadsaťdeväťročný rodák z Trstenej si v 22. min nabehol vo voľnom priestore na prihrávku Pavla Jaroszynského, pätičkou sa zbavil protihráča a pravačkou poslal loptu do vzdialenejšieho horného rohu súperovej bránky.

Jendrišek zaznamenal deviaty ligový gól v aktuálnej sezóne. V tabuľke strelcov sa dotiahol na krajana Romana Gergela, ktorý vyšiel v sobotu naprázdno.

„Musím sa priznať, že pri tej akcii som urobil všetko tak, ako som si vopred zaumienil. Keď som preberal prihrávku od ‚Jara‘, v hlave som si premietol, čo chcem spraviť. Síce som ľavák, ale keď mám loptu v dobrej pozícii na pravačke, viem zakončiť aj touto nohou. Podarilo sa mi to perfektne,“ vyhlásil po stretnutí Jendrišek pre klubovú televíziu.

Hoci poľské médiá označili jeho gól za jeden z najkrajších v doterajšom priebehu sezóny, Jendrišek priznal, že počas kariéry sa mu podarilo streliť jeden ešte krajší.

„Musím si ešte pozrieť opakovaný záznam, ale zdá sa mi, že gól proti Freiburgu zo sezóny 2008/2009, keď som ešte hrával za Kaiserslautern, je u mňa naďalej na prvom mieste,“ doplnil slovenský futbalista.

„Ostré zápasy nám už chýbali. Všetci sme boli hladní po bodoch, na ihrisku to bolo vidieť. Hlavne v prvom polčase sme absolútne dominovali,“ skonštatoval Jendrišek, ktorý priznal, že sa momentálne sústredí na pôsobenie v klube a účinkovanie v národnom tíme SR nerieši.

„Telom aj dušou som v Krakove. Nerozmýšľam o majstrovstvách Európy ani o slovenskej reprezentácii. Uvidíme v marci, či sa objavím v nominácii na najbližšie prípravné zápasy,“ dodal Jendrišek pre Cracovia TV.

Krakovčanom patrí po 22. kole tretia priečka tabuľky Ekstraklasy (39 bodov), Górnik Zabrze je pätnásty (21).

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Jendrišek