Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko-slovenský Superpohár by mal odštartovať už tento rok

Už v tomto roku sa by sa mal odohrať prvý ročník Česko-slovenského Superpohára medzi víťazmi slovenského a českého futbalového pohára.

10.02.2016 10:58
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Zmluva je tesne pred podpisom s tým, že prvý zápas by sa hral na ihrisku českého účastníka. Na stredajšom stretnutí s novinármi to povedal predseda Futbalovej asociácie ČR Miroslav Pelta. Oficiálne by mali nový Superpohár predstaviť v máji.

„Česko-slovenský Superpohár by sme chceli odohrať ešte tento rok. Pripravujeme zmluvu so slovenskou stranou. Je to vec, ktorá bude pre fanúšikov zaujímavá,“ vyhlásil Pelt. „Bol by to zápas pre víťaza pohárov a prvý ročník by sa hral na ihrisku českého víťaza. Neutrálna pôda nebude, aby bola zaistená čo najväčšia návštevnosť,“ do­dal.

O opätovnom prepojení českých a slovenských futbalových súťaží, ktoré sa oddelili po rozpade federácie v roku 1993, sa debatuje už dlho. Konkrétnu podobu dostala myšlienka v minulom roku, kedy sa hlavným partnerom slovenského pohára stala spoločnosť MOL, ktorá pod názvom Slovnaft sponzoruje aj pohár na Slovensku. A práve táto firma prevezme aj záštitu nad Superpohárom. Preto oň nebudú hrať ligoví majstri oboch krajín, ale víťazi pohárov.

Vznik česko-slovenského Superpohára by znamenal koniec českého Superpohára, o ktorý v posledných šiestich rokoch hrali ligoví šampióni s víťazmi pohára. Od vzniku súťaže v roku 2010 však zápas nezískal výraznú prestíž aj preto, že sa konal tesne pred začiatkom novej sezóny – v čase, keď sa hrali predkolá európskych pohárov a kluby mali iné priority. Česko-slovenský Superpohár by sa mal hrať na konci sezóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovnaft cup #česko-slovenský Superpohár