Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar za milión eur do Sampdorie. Taliani vyšetrujú prestupové podvody

Slovenský obranca MŠK Žilina Milan Škriniar definitívne prestúpil do talianskeho klubu Sampdoria Janov.

26.01.2016 15:20
Milan Škriniar Foto: ,
Budúcnosť slovenského futbalu Milan Škriniar.
debata

Informuje o tom web calciomercato.com s dodatkom, že nového hráča oficiálne predstavia v stredu. Transferová čiastka za reprezentanta SR do 21 rokov by sa mala pohybovať okolo jedného milióna eur. Ešte minulý týždeň server serieanews.com informoval, že obidva zainteresované kluby sa dohodli a 20-ročný talentovaný stopér mal úspešne absolvovať lekársku prehliadku a podpísať kontrakt.

Rodák zo Žiaru nad Hronom sa v prípade príchodu na Apeninský polostrov stretne so svojím o 15 dní mladším krajanom Dávidom Ivanom. Ten začal v tejto sezóne dostávať šance, doteraz odohral 14 ligových stretnutí a už sa stihol zapísať aj do streleckej listiny. Po jednom dueli absolvoval aj v národnom pohári a Európskej lige.

Taliani vyšetrujú rozsiahle daňové podvody pri prestupoch

Prokuratúra v talianskom Neapole vedie rozsiahle vyšetrovanie údajného falšovania účtovných záznamov pri prestupoch hráčov, pri ktorých prišiel štát na daniach o 12 miliónov eur. Namočených je 35 klubov dvoch najvyšších ligových súťaží Serie A a Serie B. Talianska finančná polícia získala povolenie na domovú prehliadku približne 60 podozrivých vrátane manažérov, hráčov a agentov. Zaistila peňažnú hotovosť, nehnuteľný majetok a aktíva v hodnote nepriznanej sumy.

Vyšetrovanie úradu prokuratúry viedlo k zisteniu, že hráčski agenti falošne vystavili klubom účty za svoje služby, čím im umožnili uplatniť si odpočítateľnú položku z dane. Futbalisti, ktorí boli do podvodu zapletení, zasa profitovali z toho, že kluby im pokryli náklady na poplatky účtované agentmi.

Podľa agentúry ANSA polícia prehľadala aj kancelárie v sídle prvoligového AC Miláno. Právni zástupcovia slávneho klubu potvrdili, že predmetom vyšetrovania je aj viceprezident Adriano Galliani. Správy o podvode sa odrazili na burze s cennými papiermi. Cena akcií Juventusu Turín klesla o dve percentá, obchodovanie s akciami Lazia Rím sa dočasne zastavilo. Naopak, položka AS Rím získala na hodnote.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Seria A #Fortuna liga #Sampdoria Janov #Milan Škriniar