Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na internete sa predčasne objavili výsledky. Zlatú loptu vraj získa Messi

Zlatú loptu pre najlepšieho futbalistu sveta za rok 2015 aspoň podľa výsledkov, ktoré sa štyri dni pred slávnostným vyhlásením objavili na internete, získa Lionel Messi z Barcelony. Meno víťaza omylom oznámila na svojom webe spoločnosť European Sports Media, ktorá pre FIFA galavečer organizuje.

06.01.2016 20:08
Lionel Messi, FC Barcelona Foto: ,
Lionel Messi.
debata (3)

Na webe ESM sa v priebehu dňa objavil výpočet víťazov Zlatej lopty a pri roku 2015 bol uvedený Messi a bývalá nemecká reprezentantka Célia Šašičová. Spoločnosť však po chvíli správu s ospravedlnením stiahla.

„Vzhľadom k technickým problémom sme ako víťaza Zlatej lopty za rok 2015 uviedli Lionela Messiho a Céliu Šašičovú. Išlo samozrejme o držiteľa ocenenia pre najlepšieho hráča a hráčku UEFA. Za chybu sa ospravedlňujeme,“ uviedla ESM.

Dvadsaťosemročný Messi sa usiluje o zisk piatej Zlatej lopty, najcennejšiu individuálnu trofej získal už v rokoch 2009 až 2012. Druhým kandidátom je držiteľ trofeje z rokov 2008, 2013 a 2014 Cristiano Ronaldo z Realu Madrid a tretím finalistom je Messiho spoluhráč z Barcelony Brazílčan Neymar.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Zlatá lopta FIFA 2016