Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ferdinand pozná pocit, keď nechcel vyjsť z domu

Súčasný Manchester United nemá potrebnú kvalitu na to, aby si vo futbalovej Európe meral sily s najlepšími.

09.12.2015 16:50
Rio Ferdinand Foto: ,
Bývalý hráč Manchestru United Rio Ferdinand.
debata

Zhodli sa na tom viaceré legendy United, ktoré nešetrili kritikou na adresu súčasného tímu trénera Louisa van Gaala po predčasnej rozlúčke s Ligou majstrov už po skupinovej fáze. United prehrali v utorok v priamom súboji o postup na trávniku nemeckého Wolfsburgu 2:3 a na jar budú pokračovať už len v menej atraktívnej súťaži číslo 2 – Európskej lige.

„Momentálny Manchester je priemerný tím a s takým mužstvom môžete dosahovať len priemerné výsledky,“ uviedol Paul Scholes, bývalý mozog slávnej éry tímu za trénera Alexa Fergusona, pre BT Sport. Bývalý kapitán "červených diablov“ z Old Traffordu, nekompromisný stopér Rio Ferdinand, tiež poriadne pritvrdil, keď povedal: „Je trápne, čo sa stalo. Pamätám si ako kapitán, keď sme v roku 2011 spadli do Európskej ligy. Zažil som ten pocit, keď som radšej zostal doma ako sa mal prechádzať po Manchesteri a stretávať ľudí, ktorí si mysleli: To je ten, čo nie je dosť dobrý…“

Aj niekdajší skvelý útočník Michael Owen usúdil, že Van Gaalovi zverenci sú aktuálne ďaleko od toho, aby mohli bojovať o veľké trofeje. Chýba im totiž to podstatné – futbalová kvalita. „V súčasnom tíme nie sú hráči svetovej triedy. Je ním iba brankár David De Gea a ešte útočník Wayne Rooney, ale aj to len vtedy, keď je vo forme. A momentálne v nej nie je. Za peniaze, ktoré v klube utratili, by som očakával príchod aspoň štyroch – piatich prvotriednych hráčov. Realita je však iná,“ povedal Owen bez ostychu, citoval ho server Soccernet.

Manchester United nepostúpil do vyraďovacej fázy Ligy majstrov iba štvrtýkrát od zavedenia tohto formátu súťaže. Predtým to bolo v sezónach 2011/2012, 2005/2006 a 1994/1995. „Musíme sa pozerať dopredu. Budeme bojovať o FA Cup a titul v Premier League. Na Ligu majstrov si musíme počkať do budúcej sezóny,“ vyhlásil po aktuálne nevydarenom závere skupinovej fázy LM Louis van Gaal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Louis van Gaal #Rio Ferdinand