Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Benzema sa chce Valbuenovi pozrieť do očí a vyhrať s ním ME

Francúzsky futbalový reprezentant Karim Benzema nechce chýbať na budúcoročných majstrovstvách Európy a v drese domáceho tímu by rád spoločne s Mathieuom Valbuenom získal trofej.

02.12.2015 16:11
Karim Benzema, Mathieu Valbuena Foto: ,
Karim Benzema (v pozadí) a Mathieu Valbuena na tréningu francúzskej reprezentácie.
debata

Útočník Realu Madrid sa prvýkrát verejne vyjadril k svojej role v kauze vydierania reprezentačného kolegu Valbuenu. Rozhovor poskytol televíznej stanici TF1, ktorá ho odvysielala v stredu.

„Dúfam, že sa všetko čo najskôr skončí, budeme si môcť navzájom pozrieť do očí, vrátime sa do národného tímu a vyhráme európsky šampionát,“ vyhlásil Benzema, ktorému v utorok poriadne znepríjemnil situáciu francúzsky premiér Manuel Valls, keď nepriamo vyzval k jeho vylúčeniu z reprezentácie. „Každý veľký športovec by mal ísť ostatným príkladom. Ak sa to nedeje, nemá čo robiť vo francúzskej reprezentácii,“ povedal šéf kabinetu pre rozhlasovú stanicu Europe 1.

Benzema je predbežne obvinený z prípravy vydierania a skupinovej trestnej činnosti. O jeho zaangažovaní do prípadu sa ešte definitívne nerozhodlo. Vyšetrovatelia sa však domnievajú, že Benzemu oslovil kamarát z detstva, aby poslúžil ako prostredník a presvedčil Valbuenu rokovať priamo s vydieračmi, ktorí vraj disponovali sexuálnou videonahrávkou s jeho účasťou. Valbuena minulý týždeň po prvý raz od prevalenia škandálu prehovoril pre médiá a vyslovil sklamanie zo správania svojho spoluhráča z národného tímu.

Na Benzemovu obranu sa postavili jeho právnici. „Hovorí premiérovi niečo pojem prezumpcia neviny? Táto kauza sa prepiera v médiách absolútne škandalóznym spôsobom. Vyjadrenie predsedu vlády, ktorý o prípade vôbec nič nevie, nasadilo všetkému korunu. Kto bude ďalší? Prezident?“ reagoval pre stanicu RTL hráčov právny zástupca Alain Jakubowicz. Povesti jeho klienta neprospel ani drobný incident pred El Clásicom s FC Barcelona, keď si po vypočutí francúzskej hymny na počesť obetí teroristických útokov v Paríži odpľul.

Za produktívnym kanonierom zatiaľ stojí prezident Realu Madrid Florentino Pérez a aj klubový tréner Rafael Benítez. „Benzemu považujem za príkladného futbalistu a spoluhráča. Pokiaľ ide o jeho charakterové črty, je to skvelý chlapec a má našu podporu,“ povedal Benítez.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karim Benzema #Mathieu Valbuena