Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kucka sa delil o izbu s Balotellim. Je v pohode, vraví

Stále si zvyká na väčší tlak, spoznáva spoluhráčov, je spokojný, že pravidelne hráva. Juraj Kucka tvrdí, že urobil dobre, keď sa pred vyše dvoma mesiacmi presťahoval z Janova do Milána.

11.11.2015 16:06
kucka2 Foto:
Juraj Kucka v kuchárskej čiapke so šéfkuchárom. Variť sa zatiaľ nechystá.
debata (1)

„V AC sa mi páči a je to už aj lepšie ako na začiatku, dôležité je, že stabilne nastupujem, ale výkony sú striedavé, raz sa mi darí viac, raz menej. Mali sme naposledy dobrý minulý týždeň, ale na záver sme to doma nepotvrdili s Atlantou. Vybojovali sme len bezgólovú remízu, čo bolo pre všetkých sklamaním. Tri body by nám pomohli, aby sme sa viac dotiahli k tímom na čele tabuľky. Musíme pridať, zlepšiť sa,“ približuje 28-ročný bojnický rodák.

Podľa neho ubehlo zatiaľ dosť málo času na to, aby lepšie spoznal prostredie a všetkých spoluhráčov, ale usiluje sa s každým vychádzať čo najlepšie. Nemá problém ani s Mariom Balotellim, ktorého považujú za problémového chlapíka. „Na sústredení sme boli spolu na izbe, bol v pohode, je to úplne normálny chalan,“ tvrdí.

Ako veľký talent sa ukazuje Gianluigi Donnarumma, ktorý v tejto sezóne dostal šancu v drese AC, hoci má len šestnásť rokov. Premiéru si odkrútil pred dvoma týždňami proti Sassuole Stal sa najmladším brankárom v histórii najvyššej talianskej súťaže, ktorý nastúpil v základnej zostave.

„Má výborné predpoklady, aby sa stal dobrým brankárom. Mohol by sa stať raz aj Buffonovým nástupcom,“ dodal Kucka, ktorý nastúpil v deviatich z desiatich stretnutí v minulej kvalifikácii a dovedna si už v reprezentácii pripísal 44 štartov (4 góly).

Domnieva sa, že mužstvo sa musí pripraviť na najbližšie dva zápasy, akoby išlo o kvalifikačné. „Chceme ich vyhrať a podať dobrý výkon. Hrať s takýmito silnými súpermi je najlepšia príprava na šampionát. Najmä účinkovanie Islandu v uplynulej kvalifikácii nielen mňa prekvapilo, za ním skončilo Holandsko i Turecko, čo hovorí za všetko. Určite majú dobrý tím, v ktorom bojuje každý za každého.“

Kucka sa priznal, že nielen Island, ale ani najbližišeho súpera Švajčiarsko detailne nepozná. „Švajčiari však majú veľa kvalitných hráčov. Dúfam, že nám fanúšikovia pomôžu, že bude plný štadión a dobrá kulisa, po dlhom čase hráme v Trnave a tešíme sa.“

Na večeru pozval celý tím do Bojníc

Futbalista Juraj Kucka pozval v utorok všetkých spoluhráčov z reprezentácie i členov realizačného tímu na večeru do rodných Bojníc. Práve v ten deň otváral novú reštauráciu v rodinnom štýle pod názvom Meridiana.

Nie je to náhoda, že vybudoval práve reštauráciu, túžili po nej s bratom Patrikom už dlho. Chcú rozvíjať rodinnú tradíciu, ich starý otec pracoval ako čašník a aj Patrik už dvadsať rokov pôsobí v gastronómii. Práve on bude viesť podnik, ktorý zrekonštruovali z pôvodnej starej reštaurácie za bezmála 400-tisíc eur, z toho takmer polovicu tvorí príspevok z fondov Európskej únie.

zväčšiť Celá reprezentácia za sporákom v novej kuchyni... Foto: Archív Juraja Kucku
kucka3 Celá reprezentácia za sporákom v novej kuchyni reštaurácie.

Na rekonštrukcii sa niektorými remeselníckymi prácami podieľal osobne aj futbalista AC Miláno a ak mu to čas dovolí, chystá sa pomôcť aj v budúcnosti v reštaurácii. Zatiaľ však neplánuje vymeniť futbalové ihrisko za kuchyňu.

„Myšlienka založiť si vlastnú reštauráciu v nás dozrievala postupne, keď sme sa napokon rozhodli, že do toho ideme, všetko do seba zapadlo. Miesto aj koncept reštaurácie. Chceli sme, aby bola iná, ako je zaužívané, aby sa v nej ľudia dobre cítili a bola dostupná pre každého,“ prezradil Juraj Kucka.

Kuckovci chcú osloviť širokú klientelu najmä príjemnou rodinnou atmosférou. Podľa Patrika sa nebude reštaurácia orientovať na konkrétny druh kuchyne, ale viac na nové trendy ale i časom overenú klasiku v stravovaní.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Kucka #AC Miláno