Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Nemecku prehľadali sídlo zväzu - pre MS 2006

Nemecké úrady z poverenia prokuratúry vo Frankfurte nad Mohanom prehľadali v utorok sídlo národného futbalového zväzu (DFB) a dve súkromné nehnuteľnosti.

03.11.2015 11:44
sídlo Nemeckého futbalového zväzu Foto: ,
Sídlo Nemeckého futbalového zväzu.
debata

Potvrdila to štátna žalobkyňa Nadja Niesenová. „Razie súvisia s pridelením záverečného turnaja futbalových majstrovstiev sveta 2006 Nemecku a s prevodom 6,7 milióna eur na účet Medzinárodnej futbalovej federácie,“ uviedla Niesenová a denník Bild zverejnil aj fotografie zo zásahu. Podľa tlačovej agentúry dpa sa na ňom zúčastnilo 50 policajtov a zamestnancov daňovej inšpekcie. Úrad prokurátora záležitosť rieši ako „závažný prípad daňového úniku“, dodala Niesenová, ale odmietla prezradiť konkrétne mená podozrivých či vyšetrovaných osôb. Nemecké médiá logicky vyrukovali s bývalým prezidentom DFB Wolfgangom Niersbachom a jeho predchodcom Theom Zwanzigerom.

Bývalý šéf zväzu Zwanziger nedávno povedal, že jeho nástupca Niersbach už v roku 2002 vedel o platbe vo výške 6,7 milióna eur pre FIFA v súvislosti s pridelením organizátorských práv na majstrovstvá sveta 2006. „Nebola to sólo akcia Franza Beckenbauera. Vedomosť o transakcii museli mať aj ďalší poprední členovia komisie Horst Schmidt, Fedor Radmann či Niersbach,“ odkázal prostredníctvom svojho právneho zástupcu Zwanziger, podľa ktorého peniaze použili na kúpu hlasov v boji o usporiadanie spomenutého šampionátu. Zároveň obvinil DFB, že založil tajný fond na tieto účely. Niersbach to odmietol, spomenuté peniaze vraj mali zabezpečiť finančný grant pre organizačný výbor MS 2006.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2006 #korupcia MS