Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemajú ihrisko ani umelý trávnik. Bude Grónsko členom FIFA?

Prezident Dánskej futbalovej asociácie (DBU) Jesper Möller oznámil, že tamojší zväz plne podporuje Grónsko v jeho úsilí o začlenenie do štruktúr Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) aj Európskej futbalovej únie (UEFA).

31.10.2015 14:03
futbalová lopta, tréner, píšťalka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako je známe, Grónsko je autonómne teritórium Dánska. Podobný status majú aj Faerské ostrovy, ktoré sa členom FIFA stali v roku 1988.

„Grónsko je stále súčasťou Dánska, ale chce patriť do UEFA aj FIFA. Naša asociácia podporuje jeho snahu. V Grónsku sa nenachádza žiadne prvotriedne ihrisko, žiaden umelý trávnik. Nemajú nič. Musíme im pomôcť zlepšiť ich podmienky. V Grónsku existuje viac ako 5-tisíc hráčov pri celkovej populácii 54-tisíc obyvateľov,“ vyhlásil Möller, ktorý dánske teritórium navštivil v auguste.

Grónska futbalová federácia funguje od roku 1971. Reprezentácia najväčšieho ostrova na svete doteraz odohrala niekoľko neoficiálnych stretnutí. Po prípadnom vstupe do FIFA by Grónsko s najväčšou pravdepodobnosťou patrilo pod Futbalovú konfederáciu Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF).

Pre zaujímavosť, Grónsko je členom Medzinárodnej hádzanárskej federácie a dokonca sa už trikrát zúčastnilo na MS v tomto športovom odvetví. Informácie pochádzajú z webu britskej televíznej stanice BBC.

debata chyba
Viac na túto tému: #grónsko #Dánska futbalová asociácia