Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druholigový Sheffield vylial z Ligového pohára Arsenal, skončila aj Chelsea

Futbalisti Arsenalu vypadli v osemfinále Ligového pohára po jasnej prehre 0:3 s druholigovým Sheffieldom Wednesday. Neuspela ani Chelsea, ktorá podľahla Stoke na penalty po tom, čo v 91. minúte vydrela remízu 1:1.

27.10.2015 23:19 , aktualizované: 28.10.2015 00:10
Arsenal Londýn, smútok Foto: ,
Zaskočení hráči Arsenalu.
debata

Sheffield je síce v druhej lige deviaty, ale do zápasu s Arsenalom nastupoval so sériou ôsmich zápasov bez prehry po sebe. Za senzačným postupom vykročil v 27. minúte, keď po centri Čecha Daniela Pudila otvoril skóre strelou k tyči Ross Wallace.

Vtedy už mali hostia za sebou dve vynútené striedania svojich ofenzívnych hviezd. Už v piatej minúte opustil ihrisko pre zranenie Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého nahradil Theo Walcott, ale aj ten musel po štvrť hodine zo zápasu odstúpiť. „Toto pre nás bol veľmi zlý večer. Prišli sme na začiatku o dvoch kľúčových hráčov, bez ktorých sme potom už nedokázali hrať na potrebnej úrovni,“ povedal tréner Arsenalu Arséne Wenger.

Na 2:0 zvýšil ešte pred koncom prvého polčasu Lucas Joao, ktorý si naskočil na center autora prvého gólu Wallaca. Vypredaný štadión Hillsborough znovu rozjasal krátko po zmene strán Sam Hutchinson, ktorý sa presadil po štandardnej situácii.

Sheffield vyradil už druhého súpera z najvyššej súťaže, v 3. kole zvíťazil 1:0 nad Newcastlom.

„Dosť sme držali loptu, ale veľmi sme toho s ňou nepreviedli. Nič sme si nevytvorili a naivne sme bránili. Musím povedať, že úroveň druhej ligy išla hore,“ vyhlásil Wenger a povzdychol si, že mu zranenia ďalších hráčov komplikujú situáciu. „Šesť hráčov som nechal doma a ešte som o dvoch prišiel. Pre mladých to dnes bolo veľmi náročné, na takúto úroveň ešte nie sú pripravení. Zranenia nás dostávajú do úzkych, je to pre nás veľká rana,“ uviedol kouč Arsenalu.

Ligový pohár sa skončil aj pre Chelsea. Tá sa trápi v lige, v ktorej obhajuje titul, a hovorí sa o možnom konci trénera Josého Mourinha. Pohárový duel v Stoke portugalskému koučovi príliš nepomohol. Hostia prehrávali od 52. minúty a ich prehru v riadnej hracej dobe odvrátil až v nadstavení Loic Remy.

Stoke potom prišlo o vylúčeného Phila Bardsleyho, ale Chelsea v predĺžení početnú prevahu nevyužila. V rozstrele uspelo deväť hráčov, až ten desiaty Eden Hazard stroskotal na domácom brankárovi Jackovi Butlandovi.

Ďalším neúspešným zástupcom najvyššej súťaže sa stal Leicester, ktorý po bezgólovom zápase podľahol Hullu tiež na penalty.

Osemfinále Ligového pohára (hralo sa na jeden zápas):
Sheffield Wednesday – Arsenal Londýn 3:0 (2:0)
Everton – Norwich City 1:1 po predĺžení (1:1, 0:0) – na pokutové kopy 4:3
Hull City – Leicester City 1:1 po predĺžení (0:0, 0:0) – na pokutové kopy 5:4
Stoke City – FC Chelsea 1:1 po predĺžení (1:1, 0:0) – na pokutové kopy 5:4

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Arsenal Londýn #Ligový pohár #Sheffield Wednesday