Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zwanziger tvrdí, že Niersbach vedel o platbe pre FIFA

Bývalý šéf Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Theo Zwanziger v utorok povedal, že jeho nástupca Wolfgang Niersbach už v roku 2002 vedel o platbe vo výške 6,7 milióna eur Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) v súvislosti s pridelením organizátorských práv na majstrovstvá sveta 2006.

27.10.2015 21:22
hypotéka, úver, úplatok, dohoda, platba Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Nebola to sólo akcia Franza Beckenbauera. Vedomosť o transakcii museli mať aj ďalší poprední členovia komisie Horst Schmidt, Fedor Radmann či Niersbach,“ odkázal prostredníctvom svojho právneho zástupcu Zwanziger, podľa ktorého peniaze použili na kúpu hlasov v boji o usporiadanie spomenutého šampionátu.

Franz Beckenbauer v pondelok priznal, že poslal peniaze FIFA výmenou za finančný grant pre organizačný výbor MS 2006, ktoré sa uskutočnili v Nemecku. V krátkom stanovisku publikovanom viacerými nemeckými internetovými servermi však predseda organizačného výboru MS 2006 Beckenbauer opäť zdôraznil, že o kupovaní hlasov členov riadiaceho orgánu svetového futbalu nemôže byť ani reči.

Súčasná hlava DFB Niersbach rovnako popiera akékoľvek obvinenia z možnej korupcie a navyše tvrdí, že o predmetnej platbe sa dopočul až teraz. Totožný postoj zaujal aj dosluhujúci prezident FIFA Sepp Blatter. DFB poveril vyšetrovaním aféry nezávislú právnickú firmu a zároveň uviedol, že až do uzavretia kauzy nebude žiadať od Niersbacha svedectvo pred príslušným parlamentným výborom.

debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Franz Beckenbauer #MS 2006