Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Seničania mali talianskeho šampióna na lopate. Sú hrdí aj sklamaní

Futbalisti FK Senica do 19 rokov síce nepostúpili do 2. predkola majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov 2015/2016, ale skúsenosť z Olympijského štadióna v Turíne ich posunula ďalej v prenesenom význame.

22.10.2015 13:11
debata

Verí v to ich kapitán Nikolas Včelka. Zverenci Jozefa Dojčana v stredu večer podľahli v odvete 1. predkola na ihrisku rovesníkov turínskeho FC pred početnou 8-tisícovou diváckou kulisou 1:2, o úspechu talianskeho šampióna staršieho dorastu na úkor slovenského rozhodol až v nadstavenom čase druhého dejstva svojím druhým gólom v stretnutí Simone Edera.

„Dúfam, že si ešte niečo takéto zopakujeme. Bol úžasný pocit hrať v takomto stánku pred toľkými fantastickými ľuďmi. Sme nesmierne sklamaní, veľmi sme túžili postúpiť. Taký je však futbal. Posunulo nás to ďalej,“ povedal pre oficiálnu internetovú stránku senického klubu stredný obranca Včelka.

Tréner Dojčan bol na zverencov právom hrdý, veď šancu živili dlho. „V zápase bolo niekoľko zlomových momentov. Keď sme v 90. min ustáli to, že súper nastrelil žrď, dúfal som, že zvládneme aj zvyšné minúty. Futbal je krásny, no niekedy i krutý. Obrovská škoda, odniesli sme si však zážitok. Na štadióne bola polovica nášho mesta. Diváci nás nemali príliš v láske, ale bolo to logické, nechýbalo mnoho, aby išli domov smutní. Domáci tím bol výborný, no ja chcem vyzdvihnúť svojich chlapcov, podali skvelý výkon. Som na nich hrdý a veľmi im ďakujem,“ citoval Jozefa Dojčana web fksenica.eu.

Proti premožiteľovi senickej „devätnástky“ sa v 2. predkole postaví anglické mužstvo Middlesbrough „19“, ktoré vyradilo francúzsky tím Reims.

debata chyba
Viac na túto tému: #FK Senica #FC Turín