Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

FIFA chce späť dobrú povesť. Beckenbauer odmieta korupciu spojenú s MS 2006

Druhé zasadnutie reformnej komisie FIFA pod vedením bývalého generálneho riaditeľa Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Francoisa Carrarda, ktorú zriadili na obnovenie integrity a dobrej povesti Medzinárodnej futbalovej federácie, sa v nedeľu skončilo.

18.10.2015 21:31
Franz Beckenbauer, Sepp Blatter Foto: ,
Momentka z prezentácie nemeckej kandidatúry na usporiadanie MS 2006. Prezentácia sa uskutočnila v auguste 1999. Uprostred vtedajší šéf FIFA Sepp Blatter, po jeho ľavici Franz Beckenbauer.
debata

Stretnutie sa uskutočnilo za zatvorenými dverami a FIFA z neho zakázala uverejniť hocijaké detaily. „Bolo to veľmi pozitívne zasadnutie, vyznačujúce sa bohatou a podrobnou diskusiou o všetkých aspektoch pripravovaného balíka reforiem,“ povedal Carrard a dodal: „Správu o pokroku s konkrétnymi odporúčaniami pre FIFA poskytnem na mimoriadnom mítingu v utorok.“ Podľa Carrarda, ktorý si myslí, že progres je na dobrej ceste, by mal byť balík reforiem dokončený na stretnutí 19. a 20. novembra. Členov tejto komisie navrhovali kontinentálne konfederácie, dvoch nominovali aj sponzori majstrovstiev sve­ta.

Beckenbauer dementoval korupciu pri voľbe dejiska MS 2006

Nemecká futbalová legenda Franz Beckenbauer dôrazne odmietla podozrenia z korupcie pri voľbe usporiadateľskej krajiny majstrovstiev sveta 2006 v Nemecku. „Nikoho som nepodplatil a som presvedčený, že tak nekonal ani žiadny iný člen môjho vtedajšieho tímu,“ ohradil sa bývalý skvelý obranca. Práve on bol totiž v tom čase na čele kandidačnej komisie, ktorá v súčasnosti čelí podozreniam z úplatku vo výške 10,3 milióna švajčiarskych frankov štyrom ázijským krajinám za hlasovanie v prospech Nemecka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Franz Beckenbauer #Francois Carrard #Medzinárodná futbalová federácia FIFA