Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi nás zosmiešnili. Náš futbal je v troskách a paródia, píšu v Holandsku

Holandské médiá sú v šoku z vystúpenia reprezentácie v neúspešnej kvalifikácii majstrovstiev Európy.

14.10.2015 11:14
Fanúšikovia, Holandsko Foto: ,
Po prehre s Českom zostala na tribúnach v Amsterdame len hŕstka holandských fanúšikov.
debata

Denník De Volkskrant dokonca výkon Oranjes v záverečnom zápase v skupine, v ktorom výber Dannyho Blinda prehral s v Amsterdame s Českom 2:3, označil za horkú paródiu na futbal.

Holanďania síce vlani na majstrovstvách sveta obsadili tretie miesto, v kvalifikácii na šampionát vo Francúzsku sa však trápili. Pred posledným kolom už ani situáciu nemali vo svojich rukách, pretože okrem výhry nad výberom Pavla Vrbu potrebovali tiež prehru Turecka s Islandom, aby sa dostali aspoň do baráže. Nakoniec sa nestalo ani jedno z toho, pretože Turci si s Islandom poradili 1:0.

„Holandský futbal je v troskách. Je to škandalózne odhalenie, ktoré nejde opísať slovami. Neuveriteľná hanba,“ napísal denník Telegraaf. „Hráči sa musia červenať hanbou za to, ako sa v utorok rozlúčili s kvalifikáciou. Česi nás zosmiešnili a ponúka sa otázka, aká je ďalšia budúcnosť reprezentácie,“ pridal De Trouw.

Denník Volkskrant bol v kritike národného tímu, ktorý bude na majstrovstvách Európy chýbať prvýkrát od roku 1984, ešte tvrdší: „Bolo to žalostné. Zabudnite na Euro, holandský tím sa v Amsterdame odkopal ako horká paródia na vrcholový futbal. Bol to úbohý výber ako loď bez kormidla, reprezentácii chýbalo úplne všetko.“

Noviny AD pre zmenu pripomenuli, že nepostúpiť na Euro s rozšíreným počtom účastníkov je veľkou hanbou. „Od začiatku to bol jeden veľký chaos a toto bol výstižný koniec. V kvalifikácii bolo všetko zle, takže zatiaľ čo polovica Európy bude hrať vo Francúzsku o titul, tretí tím zo svetového šampionátu bude doma,“ zhrnul.

debata chyba
Viac na túto tému: #česká futbalová reprezentácia #holandská futbalová reprezentácia