Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Agent: Priemerné anglické kluby dnes míňajú ako Juventus, či AC Miláno

Manchester United mal v lete veľké plány. Do tímu síce priviedol niekoľko veľkých mien, okrem iného aj Bastiana Schweisteigera, na zozname však mal aj inú hviezdu Bayernu Mníchov.

01.10.2015 17:00
Thomas Mülle Foto: ,
Futbalista Bayernu Mníchov - Thomas Müller.
debata

Podľa talianskeho futbalového agenta Giovanniho Branchiniho chcel Holanďan Louis Van Gaal vystužiť ofenzívne rady aj Thomasom Müllerom. A urobil by vraj preto čokoľvek.

Dvadsaťšesťročný nemecký reprezentant nakoniec ostal v metropole Bavorska. Dôvodom ale nebola prázdna pokladnica na Old Trafforde. Práve naopak, zdá sa, že tá je bezodná. Podľa Branchiniho boli Angličania pripravení za Müllera zaplatiť neuveriteľných 71 miliónov libier. Ale giganta nepresvedčili.

„Manchester United ho chcel za každú cenu,“ povedal pre calciomercato.com Branchini. „Strávil som na ostrovoch niekoľko dní obyčajným vysvetľovaním, prečo Bayern nechce Müllera predať. Nakoniec sa mi to podarilo a United sa zamerali na iné ciele,“ spomína známy agent.

Jedným z nich bol aj Španiel Pedro Rodriguéz z Barcelony. V poslednej chvíli ho z nákupného košíka Manchestru nenápadne vytiahol José Mourinho z Chelsea. Tŕň z päty nakoniec Van Gaalovi vytrhol Anthony Martial.

Branchini v rozhovore pre taliansky futbalový web načrtol aj iný problém. Ním je podľa neho obrovský balík za televízne práva, ktorý rozdeľujú anglickým klubom za predaj televíznych práv. Ten vraj totálne zmenil transferovú politiku na mape Európy. Na sile údajne mimoriadne nabrali anglické stredne veľké kluby a tie dnes môžu pokojne napínať svoje finančné svaly rovnako, ako talianske veľkokluby.

„Anglickému futbalu sa neuveriteľne darí, rastie zo dňa na deň a Talianom to nijakým spôsobom neprospieva,“ povedal. „Uvediem príklad, v budúcnosti môže byť problém kúpiť nielen hráča, akým je Neymar, ale aj iné hviezdy z druhého a tretieho sledu. V tejto chvíli však Sunderland a Aston Villa môžu míňať rovnako ako Juventus, či AC Miláno,“ dodal na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #Thomas Müller