Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Platini je niečo medzi svedkom a obžalovaným, hrozí mu aj razia

So šéfom Európskej futbalovej únie (UEFA) Michelom Platinim zaobchádzajú ako s niekým medzi svedkom a obžalovaným a švajčiarski prokurátori nebudú váhať s raziou v jeho kancelárii, ak to bude potrebné.

30.09.2015 13:26
FC Sevilla, Dnipro Dnepropetrovsk Foto: ,
Michel Platini.
debata

Bývalého francúzskeho reprezentanta vypočúvali minulý piatok v súvislosti s prijatím finančných prostriedkov vo výške 2 miliónov švajčiarskych frankov, ktoré mal v roku 2011 dostať od prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Seppa Blattera za dlhoročnú spoluprácu. Transakciu mal podpísať sám Blatter. Ako sa však neskôr ukázalo, peniaze boli riadne zdokumentované a vyplývali z pracovného pomeru, ktorý mal Platini na ústredí FIFA ako Blatterov poradca.

„Nebojím sa trestu od FIFA, pretože som neurobil nič zlé,“ povedal v utorok Platini len necelý mesiac pred tým, ako potrebuje prejsť kontrolou integrity pred vstupom do kandidačného procesu volieb šéfa organizácie svetového futbalu. Hlasovanie sa uskutoční 26. februára 2016.

„Ako som už vysvetlil švajčiarskym úradom, dostal som len dohodnutú sumu z rokov 1998 až 2002. Bolo to tak preto, lebo FIFA nebola schopná vyplatiť mi celú čiastku. Všetky zinkasované peniaze boli deklarované relevantnými orgánmi,“ doplnil Platini.

„Urobím čokoľvek, aby som dosiahol pravdu. Ak budem mať dostatok dôkazov to spraviť, nemôžem vylúčiť, že sa tak aj stane,“ uviedol švajčiarsky hlavný žalobca Michael Lauber na otázku, či je pripravený vykonať raziu v Platiniho kancelárii.

„Pána Platiniho sme nevypočúvali ako svedka, vyšetrujeme ho ako niekoho medzi svedkom a obžalovanou osobou. Či som bol spokojný s jeho výpoveďou, vám nemôžem povedať, pretože by som vážne poškodil vyšetrovací proces,“ dodal Lauber.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Michel Platini #Medzinárodná futbalová federácia FIFA