Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss kráča za titulom. K narodeninám dostal pekný darček

Slovenský futbalový tréner Vladimír Weiss, ktorý vedie už tretí rok kazažský Kajrat Almaty, dostal od svojich zverencov k narodeninám pekný darček.

23.09.2015 08:00
vladimír weiss, Foto:
Spokojný slovenský tréner Vladimír Weiss opúšťa trávnik v Astane. Jeho tím Kajrat vyhral na pôde najväčšieho súpera.
debata

Bývalý kouč slovenskej reprezentácie, ktorý s ňou postúpil doteraz ako jediný na svetový šampionát 2010 do Afriky, oslavoval včera 51. narodeniny. Dva dni predtým jeho tím zdolal v najvyššej kazažskej súťaži Astanu na jej pôde (1:0). Táto výhra má pre Weissov tím veľkú cenu, nielenže zdolal obhajcu titulu, ale aj senzačného účastníka aktuálneho ročníka skupinovej fázy Ligy majstrov.

„Toto víťazstvo má pre nás veľký význam,“ zdôraznil aj Vladimír Weiss po stretnutí v Astane. „Mali sme dosť šancí, preto sme si výhru zaslúžili. V danom momente zvíťazilo lepšie mužstvo. Teším sa, že sme ukázali obetavosť a taktickú zrelosť proti silnému súperovi.“

Bol to priamy súboj o vedenie v tabuľke. Kajrat síce o bod viedol, ale v prípade prehry by ho súper vystriedal na čele. Takto získali Weissovi zverenci sľubný, štvorbodobý náskok. Ich najväčší súper má však o zápas menej a slovenský tréner pripomenul, že očakáva v dohrávke jeho víťazstvo. „Jednobodový náskok nič neznamená,“ uviedol.

V kazašskej lige hrá momentálne o titul prvých šesť mužstiev po základnej časti a Kajrat sa ešte raz stretne s najväčším favoritom. Bude mať výhodu domáceho prostredia. Po zápase dostal tréner, ktorý získal doma už dva tituly s Artmediou Bratislava, otázku, či toto stretnutie vyrieši boj o titul.

Weiss si nemyslí, že práve tento súboj o všetkom rozhodne. Rovnaký počet bodov ako Astana má aj tretí tím Oktobe. „Šance tejto trojky sú vyrovnané, ťažké bude vyhrať všetky zostávajúce zápasy, no my sa budeme biť do konca. Každý ďalší zápas bude pre nás zlatý. Ešte sme ďaleko od toho, po čom túžime.“

Slovenský kouč, ktorého asistentom je Boris Kitka, si urobil v Kazachstane vynikajúce meno. Do Kajratu prišiel v čase, keď sa trápil a pohyboval sa na dne tabuľky. V dvoch ročníkoch skončil s tímom tretí, vyhral Kazašský pohár a pred niekoľkými týždňami mu unikol len o vlások postup do skupinovej fázy Európskej ligy.

Bratislavskému rodákovi sa v Kajrate končí zmluva a potvrdil, že dostal od klubu novú ponuku. „Rád by som zostal, ale nie je to také jednoduché. Mám pritom na mysli moju rodinu, budúcnosť Kajratu, mužstva. Prešli sme po ceste, ktorá nebola jednoduchá. Klub sa teraz vracia na pozície, ktoré mu historicky patria. Či už so mnou alebo bezo mňa,“ vyjadril sa Vladimír Weiss, ktorý ocenil výborné podmienky na prácu v tomto klube.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #narodeniny #Vladimír Weiss st. #Kajrat Almaty