Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel najoddanejší fanúšik Brazílie

Ten obrázok zo semifinále vlaňajších majstrovstiev sveta vo futbale obletel celý svet s popiskom najsmutnejší fanúšik Brazílie.

17.09.2015 09:20
debata

Clovis Acosta Fernandes vtedy v Belo Horizonte s nefalšovaným smútkom v očiach stískal v rukách repliku pohára pre majstrov sveta a ronil slzy po šesťgólovom debakli Brazílčanov s Nemcami (1:7). Tento najoddanejší fanúšik „kanárikov“ už teraz nie je medzi živými. V stredu zomrel vo veku 60 rokov v Porto Alegre na rakovinu. Zanechal za sebou štyri deti a roky strávené s brazílskou futbalovou reprezentáciou, ktorú verne sprevádzal na viacerých svetových šampionátoch, ale aj iných medzinárodných podujatiach. Chcel ísť aj tento rok v júni na turnaj Copa América do Čile, ale podlomené zdravie mu to už nedovolilo. Informovalo o tom periodikum O Sul.

"Môj otec vravieval, že tá prehra s Nemeckom je ako tetovanie na tele. Nikdy úplne nevymizne z mysle,“ spomenul si Acostov syn a ďalej s hrdosťou pokračoval: "Otec nebol obyčajný fanúšik Brazílie. On bol akoby súčasť tímu. Dvadsaťpäť rokov cestoval s reprezentáciou po svete a videl viac než 150 zápasov v 66 krajinách. Ak by bol hráčom, dostal by ocenenie za oddanosť a zapísal by sa do rekordných listín.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #fanúšik #Clovis Acosta Fernandes