Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kosovo sa priblížilo k členstvu v UEFA. Zrejme si zahrá v ďalšej kvalifikácii

Európska futbalová únia (UEFA) sa bude vo štvrtok v rámci dvojdňového zasadnutia na Malte zaoberať otázkou prijatia Kosova do vlastných radov.

15.09.2015 15:32
Kosovo, fanúšikovia Foto: ,
Kosovskí fanúšikovia.
debata (4)

Členstvo v UEFA je podmienkou pre členstvo v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) a zároveň by umožňoval tamojším tímom zúčastňovať sa na kontinentálnych klubových súťažiach. Balkánska krajina sa snaží o vstup do štruktúr FIFA, aby sa mohla predstaviť v kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

„Očakávame, že sa staneme plnohodnotnými členmi UEFA na marcovom výročnom kongrese v Budapešti a následne už nič nebude brániť nášmu pripojeniu sa k FIFA. Tým pádom by sme mali stihnúť elimináciu na MS 2018,“ vyjadril optimizmus šéf miestnej futbalovej federácie Eroll Salihu.

FIFA povolila Kosovu hrať medzištátne prípravné zápasy ešte v roku 2012, ale prezident UEFA Michel Platini rozhodnutie zrušil z politických dôvodov. O dva roky neskôr Balkáncom opäť povolili prípravné stretnutia, no s výnimkou konfrontácie so štátmi bývalej Juhoslávie.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Kosovo