Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

De Gea ďakoval del Bosquemu a je pripravený na návrat do United

Brankár David de Gea si v utorok pripísal premiérový štart v sezóne, keď španielskym futbalistom pomohol ku kvalifikačnej výhre 1:0 v Macedónsku.

09.09.2015 15:12
David De Gea Foto: ,
David De Gea.
debata

Dvadsaťštyriročný gólman, ktorému v posledný deň prestupového obdobia nevyšiel prestup do Realu Madrid, je pripravený vrátiť sa do Manchestru United a vybojovať si späť pozíciu jednotky.

„Cítim sa dobre, naozaj som chcel hrať. Teraz musím ďalej pracovať a uvidíme, či sa mi bude dariť aj v klube,“ povedal po zápase v Skopje De Gea.

Jeho očakávaný prestup do Realu skrachoval prekvapivo na tom, že sa do uzávierky transferov v Španielsku nestihli vybaviť potrebné dokumenty. V Manchestri však s odchodom reprezentačného brankára počítali, pretože tréner Louis van Gaal v lete priviedol Argentínčana Sergia Romera a De Gea musel úvodné zápasy nového ročníka sledovať len z tribúny.

Rodák z Madridu je rád, že od reprezentačného kouča Vicenteho del Bosqueho dostal šancu aj napriek nulovému hernému vyťaženiu v klube. „Tréner mi dodal sebavedomie a som mu vďačný – rovnako ako svojim spoluhráčom,“ vyhlásil De Gea.

Verí, že presvedčí prísneho Holanďana Van Gaala a začne chytať aj v Manchestri. „Moja budúcnosť bude rovnaká ako súčasnosť. Chcem zostať pokojný, pracovať na sebe a zlepšovať sa. Keď to mám zhrnúť, tak si užívam futbal a som spokojný,“ uviedol odchovanec Atlética Madrid, ktorému na Old Trafford vyprší zmluva na konci sezóny.

De Geov španielsky spoluhráč z United Juan Mata nepochybuje o tom, že jeho krajan sa vráti do bránky. „Davida si veľmi cení klub aj tréner. Verím, že všetko ostane po starom a myslím, že s jeho návratom nebude mať žiadny problém tréner ani fanúšikovia,“ uviedol dvadsaťsedemročný stredopoliar.

„Fanúšikovia ho milujú. V posledných dvoch rokoch bol David najlepším hráčom tímu vďaka skvelým zákrokom a tým, že pre nás zachránil veľa bodov. Nepochybujem, že ho čaká ďalšia skvelá sezóna,“ dodal Mata.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vicente del Bosque #David De Gea
Načítavajú sa športové výsledky...