Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messiho paráda odvrátila prehru Argentíny s Mexikom

Vďaka parádnemu zásahu Lionela Messiho remizovali futbalisti Argentíny v prípravnom zápase s Mexikom 2:2, aj keď ešte päť minút pred koncom prehrávali o dva góly.

09.09.2015 10:30
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi v zápase proti Mexiku.
debata

Jeho spoluhráč z Barcelony Neymar sa dvoma gólmi podpísal pod víťazstvo Brazílie nad USA 4:1, hoci odohral len druhý polčas.

Messi si v 89. minúte spracoval na prsiach prihrávku Sergia Agüera z 25 metrov a strelou medzi nohy prekonal brankára Moisesa Muňoza. Pre Messiho to bol 49. reprezentačný gól, na argentínskeho rekordmana Gabriela Batistutu mu chýba ešte sedem zásahov.

Mexičania podporovaní väčšinou z viac ako 82-tisíc divákov na štadióne v texaskom Arlingtone si vytvorili dvojgólové vedenie vďaka penalte Javiera Hernándeza a gólu Hectora Herreru. O zníženie sa postaral Agüero, ktorý v 85. minúte po chybe mexického gólmana zakončoval do prázdnej bránky.

„Mexiko dávalo góly, ale myslím, že sme zápas mali pod kontrolou. Mali sme ďalšie šance, ktoré sme nepremenili,“ povedal argentínsky kouč Gerardo Martino, ktorého zverencov čaká 5. októbra vstup do kvalifikácie majstrovstiev sveta proti Ekvádoru.

Brazília viedla nad USA od deviatej minúty vďaka Hulkovi, ktorý sa objavil v reprezentácii po ročnej odmlke. Neymar sa po svojom príchode na ihrisko prvýkrát presadil po piatich minútach z penalty, keď ho faulovali vo vápne a premenil penaltu. V 67. minúte pridal ďalší gól a vylepšil svoju bilanciu na 46 gólov v 67 zápasoch za národný tím.

Výsledky prípravných zápasov:

Argentína – Mexiko 2:2 (0:1) – hralo sa v Arlingtone (USA)
Góly: 85. Agüero, 89. Messi – 19. J. Hernández (z pok. kopu), 70. H. Herrera

USA – Brazília 1:4 (0:1) – hralo sa vo Foxborough (USA)
Góly: 90.+ D. Williams – 51. (z pok. kopu) a 67. Neymar, 9. Hulk, 64. Rafinha Alcantara

Kolumbia – Peru 1:1 (1:0) – hralo sa v Harrisone (USA)
Góly: 37. Bacca – 89. Farfán (z pok. kopu)

Zambia – Gabon 1:1 (1:0)
JAR – Senegal 1:0 (0:0)
Ekvádor – Honduras 2:0 (2:0)
Venezuela – Panama 1:1 (0:1)
Kostarika – Uruguaj 1:0 (1:0)

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #argentínska futbalová reprezentácia